Млада жена сама си отряза ръката, за да вземе парите от застраховка

Застрахователна измама със смразяващи подробности разследват властите в Словения. Те смятат, че млада жена сама е предизвикала изключително тежък инцидент, за да получи след това голяма сума, съобщава местната „Поп ТВ“.

В началото на годината 21-годишна жителка на столицата Любляна загубила ръката си до китката. Тя разказала в болницата, че е пострадала при злополука с циркуляр. Това станало в дома на близък на младата жена. Той й оказал първа помощ и я завел в медицински център. Отрязаната ръка останала в двора, но пристигналите на място полицаи успели да я транспортират навреме в болница и тя била успешно зашита обратно от хирурзите там.

Обратът настъпил няколко седмици по-късно, когато пострадалата и семейството й се оказали на мушката на следствието.

В края на 2018 година заподозрените са сключили застраховки в пет различни компании. Целта им е била да получат голяма сума чрез застрахователна измама„, обясни Валтер Зрински от полицията в Словения.

Намесата на властите осуетила плановете. Претенциите на младата жена били за 383 000 евро обезщетение и по 3000 евро на месец за следващите 10 години. Ако се стигнело до 100% инвалидност, месечната сума е щяла да набъбне до по 100 000 евро.

Властите смятат, че отрязаната ръка на жената е била изоставена съвсем преднамерено – с цел да й бъде определен по-висок процент на инвалидност.

В ареста са пострадалата и собственикът на имота, където е станал инцидентът. Жената може да бъде осъдена на до 8 години затвор поради опита за измама.

btvnovinite.bg


image0 (9K)