„Ще целуна всички“. Тръмп възобнови предизборните си изяви

Американският президент Доналд Тръмп възобнови своята предизборна кампания. В Санфорд, щата Флорида, той участва в първия митинг откакто обяви, че се е заразил с коронавирус. На 6 октомври той беше изписан от болница след тридневно лечение на COVID-19. Пред симпатизанти Тръмп настоя за отваряне на училищата и нормализиране на икономиката в условията на глобална пандемия.

„Чувствам се силен“, каза Тръмп пред хилядите свои поддръжници в Санфорд. „Вече минах през товa. Ще целуна всички в публиката.“, допълни той.

Президентът похвали Флорида, че е „отворена за бизнеса“, като отново настоя за нормализиране на икономиката и заяви, че САЩ са „напът да имат 100 милиона ваксини преди края на годината“.

Снимки показаха, че Тръмп не носеше маска, когато заминаваше за Флорида – ключов щат за изборите. Той пристигна без маска и на митинга в Санфорд. На този фон главният американски експерт по заразни болести Антъни Фаучи каза, че „много проблеми чакат САЩ“, ако хората не бъдат убедени да носят маски и да избягват големите събирания. Страната е най-засегнатата в света от COVID-19 с почти 8 милиона заразени и над 200 хиляди починали.

Митингът беше първата от шест предизборни прояви, планирани от Тръмп за тази седмица. Президентът Тръмп продължава с изказванията си за опасност от измами по време на вота и отказва да гарантира, че ще приеме изхода от вота, ако не е победител. Изборите за президент на САЩ са на 3 ноември. Негов опонент от Демократическата партия е Джо Байдън.

Източник: www.svobodnaevropa.bg Copyright (c) 2018. RFE/RL, Inc. Препубликувано със съгласието на Radio Free Europe/Radio Liberty, 1201 Connecticut Ave NW, Ste 400, Washington DC 20036.

 


image0 (9K)