Ювентус изнесе лекция на Барселона и я изрита от Шампионската лига

Ювентус се класира за полуфиналите в турнира Шампионска лига.

„Бианконерите“ елиминираха Барселона след равенство 0:0 в реванша на „Камп Ноу“. Първата среща завърши с победа с 3:0 за италианците, които продължават напред в най-силната клубна надпревара.

Юве потърси гол на чужд терен и силен удар на Игуаин профуча покрай сглобката в 13-ата минута.

Барселона наложи сериозен натиск, като в 20-ата минута лошо отбита топка бе посрещната от Меси покрай далечния страничен стълб.

Аржентинецът все още търсеше първия си гол във вратата на Буфон, като го тества с рикоширал удар в 31-ата минута. Вратарят се справи, а при добавката Меси прати топката в аут.

В 38-ата минута Игуаин отклони подаване на първа греда, но Тер Щеген се справи.

Полувремето завърши без голове, а в началото на второто Хуан Куадрадо се опита да изненада стража на домакините, но без успех. Барса отвърна с удар на Меси от дъгата, отбит в корнер.

Барселона получи отличен шанс в 67-ата минута. Буфон сбърка при корнер, като не изби добре топката, която бе върната на дузпата и Меси само трябваше да стреля точно, но я прати над опразнената врата.

Серхи Роберто минути по-късно също пропусна отлична възможност да вдъхне надежди на всички на „Камп Ноу“. Негов удар премина на сантиметри от вратата, пазена от Буфон.

Резервата Масчерано пропусна да засече центриране на Неймар на близката греда. Буфон даде началото на контра на Юве. „Старата госпожа“ създаде може би най-чистото си положение, като Кедира предпочете да комбинира с Манджукич вместо да завърши сам и в крайна сметка стреля слабо в ръцете на вратаря.

Към края домакините поискаха дузпа. Бускетс центрира отдясно в пеналта и обръщащият се с гръб към топката Сандро посрещна с ръка. Реферът не уважи претенциите на домакините и мачът завърши без голове.

В другия четвъртфинал Монако отстрани Борусия (Дортмунд) след като постигна втора победа във Франция този пък с 3:1.


image0 (9K)