Явно на тези двамата затвора им липсва

Районна прокуратура – Стара Загора привлечи като обвиняеми мъж и жена за извършени кражби.

[ad id=“225664″]

Емилия К., на 36 години е привлечена като обвиняема по бързо производство, за това, в условията на опасен рецидив е откраднала движима вещ, собственост на друг.

На 19 юни 2017 година в Стара Загора обвиняемата Емилия К. е откраднала марков алкохол от хипермаркет. Обвиняемата е криминално проявена, осъждана е неколкократно. За последно е била освободена от Затвора – Сливен на 9 октомври 2016 година след изтърпяване на наложено й наказание от Районен съд-Казанлък. Предстои Районна прокуратура-Стара Загора да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемата.

Районна прокуратура-Стара Загора привлече като обвиняем и Димитър Д., на 30 години. На 13 юни 2017 година в Стара Загора чрез използване на отверка, той е откраднал пари в размер на 100 лева. Кражбата е извършена при условията на опасен рецидив. За това престъпление законът предвижда наказание „лишаване от свобода” от 3 до 15 години.

На 21 юни 2017 година по искане на Районна прокуратура-Стара Загора съдът е определил мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия Димитър Д. До момента той е бил осъждан многократно за престъпления от общ характер, като последните му осъждания са за кражба, извършена в условията на опасен рецидив, по които са му налагани наказания „лишаване от свобода“ за срок, надвишаващ две години. Обвиняемият е бил освободен от затвора на 19 август 2016 година след изтърпяване на наказание „лишаване от свобода“.


image0 (9K)