Янев: Хората имат очаквания за стабилно правителство

Янев: Хората имат очаквания за стабилно правителство

Снимка: Правителствена пресслужба

България и Австрия имат отлични двустранни отношения, които можем да продължим да надграждаме и задълбочаваме занапред. Това изтъкна министър-председателят Стефан Янев по време на срещата си с австрийския посланик у нас Андреа Вике. В рамките на разговора им в Министерския съвет двамата обмениха мнения по теми от взаимен интерес за двете страни.

Посланикът на Австрия поздрави премиера за работата на служебното правителство, което успешно се справя със задачите си в настоящите трудни времена, съобщиха от правителствената пресслужба.

В рамките на срещата беше акцентирано върху ползотворния политически диалог, който България и Австрия имат на всички нива, както и икономическото партньорство с оглед на големия брой австрийски инвеститори в нашата страна. Обсъден беше също Националният план на България за възстановяване и устойчивост, като министър-председателят Стефан Янев изтъкна усилията на служебния кабинет за подобряване на плана, така че да се гарантира използване на средствата по най-добрия възможен начин за България.

Политическата обстановка в нашата страна също беше сред темите, които премиерът Янев и посланик Вике обсъдиха в рамките на срещата. Министър-председателят Стефан Янев обърна внимание на отговорността на политическите партии в настоящата ситуация и изтъкна очакванията на българските граждани да има стабилно управление на страната.

Премиерът посочи и значението на работата на парламента за актуализацията на националния бюджет, без която страната ще изпадне в трудна ситуация. По време на срещата на министър-председателя Стефан Янев с австрийския посланик Андреа Вике бяха обсъдени също така теми от европейския дневен ред.

 

https://www.dnes.bg/………….


image0 (9K)