Ясни са съперниците на България за Лигата на нациите

Днес беше теглен жребия за Лигата на Нациите. България попадна в група 3 на дивизия „C“ заедно с отборите на Кипър, Норвегия и Словения . Със сегашния формат на турнира се цели да се премахнат сблъсъци, които са лишени от интрига и да има срещи, запалващи фенския интерес, както и да се ограничат приятелските мачове и повиши интересът към националните тимове.

[ad id=“263680″]

Победителят от нашата група ще отиде във фаза полуфинал срещу един от победителите в другите три групи от Лига „Ц“ на състезанието. Оцелелите на полуфиналите ще се срещнат на финал, победителят от който ще се класира за Евро 2020.

Лигата на нациите ще се проведе за първи път, като част от отборите. Идеята на УЕФА е турнирът да замести контролните срещи и да се повиши интересът към националните тимове.

 

[ad id=“263680″]

Мачовете ще се играят през септември, октомври и ноември 2018 г.

В турнира участват всички 55 европейски федерации със своите „А“ национални отбори. Те са разделени в 4 дивизии в зависимост от коефициента си в Националната ранглиста на УЕФА, която е различна от класацията за национални отбори на ФИФА. България се състезава в Лига „C“.

Дивзия С, група 3:

1. Словения

2.Норвегия

3. България

4. Кипър


image0 (9K)