14:33 Кой е най-касовият филм за 2014?

„Игрите на глада: Сойка-присмехулка – част I“ – първата част от третия и последен филм от трилогията „Игрите на глада“ – надмина по приходи „Пазители на галактиката“ на „Марвел“ и стана най-касовият филм на 2014 година в северноамериканския боксофис, съобщи „Контактмюзик“.

Печалбите на „Игрите на глада: Сойка-присмехулка – част I“ в САЩ и Канада възлизат на 333,18 милиона долара, с което приходите от филма в международния боксофис надхвърлят 700 милиона долара.

Лентата отбелязва още един успех – за пръв път в историята на северноамериканския бокс-фис филм от една и съща поредица печели първото място по приходи в две поредни години.

По ирония втората лента от трилогията „Игрите на глада“, „Игрите на глада: Възпламеняване“, изпревари друга продукция на „Марвел“, „Железният човек 3“, и стана най-касовият филм на 2013 г., припомня изданието.

Поредицата има шанс за още исторически постижения по-късно през годината, когато на екран ще излезе втората част от последния филм от трилогията, „Игрите на глада: Сойка-присмехулка – част II“.


image0 (9K)