Спряха плановите операции в УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ заради протест на медиците

Спряха плановите операции в Клиниката по анестезиология и интензивно лечение в УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“. Медиците настояват за среща с ръководството на болницата и докато тя не се състои, в клиниката ще се извършват операции само по спешност.
Д-р Атанас Бадов, синдикален лидер в университетска болница съобщи за БНР, че персоналът е проявил толерантност достатъчно дълго време, но сега настояват да получат забавените си заплати от месец март и да се подобрят условията на труд. Според новото браншово споразумение, медицинска сестра в отделение КАРИЛ получава 523 лв. „Някой е проявил безхаберие и това е ръководството над мен“, уточни д-р Бадов.

„Искаме подписано споразумение за работните графици и трудовите възнаграждения. Докато това не стане планови операции няма да се извършват“, обясни д-р Бадов.

Изпълнителният директор на болницата проф. Йовчо Йовчев е обяснил за Радио Стара Загора, че графикът за работа е върнат на началника на отделението във връзка с неточност. Няма проблеми и с изплащането на заплатите „Не са спрени днес операциите, на работа по график днес има само двама анестезиолози. Все пак е пусната проверка“, казва проф. Йовчев.


image0 (9K)