Не убивайте стоножките в дома си!

Стоножките обичат да са на хладно и влажно място.

Каква е  причината за да не я убивате?  Стоножката може би  е единственото нещо, което стои между вас и другите буболечки.

Къщната стоножка има сравнително късо тяло, с около 30 закръглени крака. Избягвайте да убивате стоножка, какъвто и ужас да изпитате. Тези същества са най-добрата защита на природата срещу други насекоми.
[ad id=“225664″]

Къщната стоножка е гадост, но има ненаситен апетит, а любимите й храни са мравки, мухи, паяци, дървеници и хлебарки. Това не означава, че трябва да позволите на стоножките да се разхождат свободно в дома ви.

През 1902 г. един ентомолог ги описва: Често може да се види, че се промъква през етажа с много голяма скорост, от време на време спира внезапно и остава абсолютно неподвижна, изведнъж възобновява бързите си движения, често се стрелка директно към хората в къщата … като по този начин създава много ужас. Е, не е нужно да сте жертва на ужас!

Не смачквайте стоножката, просто я изсипете в бурканче и го изнесете навън, в райони с много влажни листа и камъни, където тя може да продължи да се храни.
[ad id=“263680″]

Стоножката не може да ви нарани – освен да ви стресне психически, разбира се.

Въпреки ужасяващия си вид стоножката не е достатъчно голяма и не хапе хората, за разлика от по-смъртоносните си братовчеди. За разлика от мухите и хлебарките, те не могат да пренесат сериозни микроби и болести във вашия дом.

В заключение, стоножките просто искат да изядат всички паяци във вашата баня и да ви направят щастливи и няма нищо лошо в това!


image0 (9K)