Циклон ще влоши времето у нас!

Формирал се е циклон над централното Средиземноморие, който ще се придвижва бавно на изток и ще окаже влияние на времето у нас в сряда и четвъртък.

[ad id=“225664″]

Първо над западните райони, а по-късно и на други места в страната ще има превалявания от дъжд и ще бъде предимно облачно, сочи краткосрочната прогноза за времето, съобщава „Дарик“.

В петък и събота вече времето ще бъде малко по-стабилно, с разкъсана облачност, но почти без валежи.

В неделя се очакват превалявания в западните райони на страната, както и в планинските части, но температурите през цялата седмица ще са сравнително високи за сезона.

[ad id=“255238″]

Следващата седмица след понеделник нов средиземноморски циклон ще окаже сериозно влияние на времето над страната. Тогава валежите ще са повече.

До средата на следващата седмица дневните температури ще бъдат над 10 градуса, само в крайните западни и северозападни райони могат да са около 8-9 градуса, но на Изток, особено по Черноморието ще има температури около 15-16 градуса.

Следващата седмица след сряда се очаква температурите да започнат да се понижават, а към края на следващата седмица и в началото на по-следващата (след 20 ноември) е възможно да има сериозно влошаване на времето.

Още не е ясно кога и дали ще вали сняг скоро, но това със сигурност няма да стане в близките 10 дни, поне не и в равнинните части.


image0 (9K)