Блокираха банковите сметки на БДЖ, десетки милиони са запорирани

Банковите сметки на дружеството „БДЖ-„Пътнически превози“ – с 40 милиона лева в тях, са блокирани. Това съобщи изданието offnews.bg

[ad id=“225664″]

Неприятната новина беше потвърдена от Велик Занчев, който е заместник-министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

Направен е запор на дъщерното дружество на холдинг БДЖ – БДЖ – „Пътнически превози“, за 40 милиона лева“, съобщи Занчев пред БНТ.

[ad id=“263680″]

Банковите светки са блокирани в края на миналата седмица, а заплахата от финансов колапс на железопътния превозвач е съвсем реална. Това е станало по искане на кредитори на компанията.

Към момента остатъкът от просрочения дълг по втория облигационен заем е в размер на 103 милиона лева.

За съжаление ние водим интензивни разговори с кредиторите, но сега те втвърдиха позицията и затова сме изправени пред този казус„, обясни още Занчев.

[ad id=“236993″]

Търси се решение, за да може да не се стигне до спиране на оперативната дейност на дружествата в Холдинг БДЖ„, коментира заместник-министърът.

[ad id=“218001″]

Той уточни, че решението се чака от финансовото министерство. Това вероятно означава, че БДЖ за пореден път ще бъде „измъквани от блатото“ за сметка на българските данъкоплатци.


image0 (9K)