В Яворово разказват с любов за д-р Пламен Челебийски

КАЖЕТЕ ДОБРИТЕ ДУМИ! НЕДЕЙТЕ ЗА УТРЕ ОТЛАГА! МОЖЕ БИ ТЕ СА НУЖНИ НЯКОМУ, ДНЕС, ВЕДНАГА! – пишат на ЗАРАТА от Яворово

Д-р Пламен Челебийски е личен лекар на жителите на чирпанските села Гранит, Черна гора и Винарово, и на старозагорските села Яворово и Ракитница. Роден е на 14.03.1987 год. в Силистра. Средно образование завършва в Турция, а висше в Тракийския университет – Стара Загора и Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“.

Той е първият медик в рода си. Интересът му към медицината се заражда още в детството. Майка му е счетоводител в болница, той често ходи при нея и внимателно наблюдава работата на медицинските работници. Те забелязват това и де на шега, де на истина го посъветват да стане лекар. Така и става. Сега за д-р Челебийски медицинската професия е не само призвание, а и живот.

Пациентите му го боготворят и не спестяват суперлативите си за него и като лекар, и като човек. Д-р Челебийски сподели, че усеща тази обич и добави: „И аз ги обичам!“ Обичта и признателността на хората му носи удовлетворение и го зарежда с желание да се усъвършенства в професията, за да бъде още по-полезен на хората.

А ето какво споделят неговите пациенти:
Марийка Колева: „Такъв лекар скоро не сме имали. Когато и да му се обадим, винаги се отзовава. Идвал е много пъти при съпруга ми, преди той да почине. Идва и при мене, когато стане нужда. Преди такъв беше Тотьо Нонев. Дъщеря ми, въпреки че живее в Стара Загора, също го избра за личен лекар. И тъй като в Стара Загора няма кабинет, той посещава болните по домовете им“.

Недялка Гьонева: „Д-р Челебийски не е личен лекар на нашето семейство. Но когато сме имали здравословен проблем, а сме нямали възможност да отидем в Стара Загора, сме се обръщали към него. Никога не ни е отказвал. Извършвал ни е медицински преглед и ни е изписвал необходимите лекарства. Много сме му признателни“.

Донка Иванова: „Превъзходен лекар и човек. Разбира си от работата. Внимателен и отзивчив. Не само ни изписва лекарства, но събира рецептурните книжки и ги закупува. В много случаи дори ги разнася по домовете. Дано има повече такива като него“.

Димитрина Маринова: „Д-р Челебийски е уникален и като лекар, и като човек. Обича работата си и изцяло е отдаден на нея. Посред нощ да го повикаш, пали колата и идва. Загрижен е за всичките си пациенти. Ако някой постъпи в болница, той ходи там, за да се информира за състоянието му. Така беше, когато моят баща постъпи в болница. Няма други като него. От сърце му желая здраве и щастие“!

Мария Иванова: „Д-р Челебийски не ни е личен лекар, но за нашето семейство е повече от личен лекар. Вече три години сменя катетъра на съпруга ми. Когато е ставало нужда, винаги се е отзовавал, независимо какъв ден от седмицата и какъв час от денонощието е. Никога не съм го виждала намръщен или в лошо настроение. Винаги е усмихнат и приветлив. Внушава спокойствие. Лекува със самото си присъствие. Когато имаме някакъв здравословен проблем, му се обаждам по телефона и той или идва, или ми дава съвети как да постъпим. Няма случай да съм му позвънила и той да не се е обадил. Когато занесем рецептите, които ни е изписал в аптеките, аптекарите винаги говорят с респект за него“.

Кольо Марков: „Д-р Челебийски заслужава не добри, а много добри думи. Жителите на Яворово имат голям късмет, че той им е личен лекар. Внимателен, отзивчив, загрижен. Затова хората го обичат. От всички села, на които е личен лекар, отзивите са повече от отлични. Пожелавам му да e жив, здрав и много щастлив. Той го заслужава“.

Стефка Иванова: „Възхитена съм от д-р Челебийски. Не ни е личен лекар, но когато сме се обръщали към него, винаги се е отзовавал. Поставя точни диагнози и изписва подходящите лекарства. Имаме късмет с лекар като него – млад, добронамерен и отзивчив“.

Да пожелаем на д-р Пламен Челебийски да е жив и здрав. И дай, Боже, да има повече млади специалисти, отдадени на професията си и на хората, като него!

Пенка Иванова – предс. на НЧ „Ахинора-2006г.“


image0 (9K)