Съдът остави Тодор от Стара Загора в ареста. Обвинен е, че е убил охранител на Митьо Очите

Съдът в Бургас остави 31-годишния Тодор Славов от Стара Загора в ареста. Той е единствен обвиняем за убийството на Александър Алексиев – Сашо Японеца при стрелбата в Слънчев бряг на 8 юни в заведението „4You“. Алексиев e бил бодигард на лидера на групировка Димитър Желязков-Митьо Очите, който беше тежко ранен при престрелката.

Мъж от Стара Загора убил бодигарда на Митьо Очите

Според съдия Цвета Попова е категорично ясно, че Тодор Славов е стрелял по Александър Алексиев, съобщи flagman.bg. По тялото на убития имало седем рани. Две от тях били от проектилите от оръжието на Славов.

Старозагорецът заяви пред съда, че се чувства застрашен в следствения арест и застана зад искането на адвокатите си да му бъде наложена по-лека мярка за неотклонение от „задържане под стража“, пише „24 часа“. Той каза, че е невинен.

Адвокат Димо Гочев пледира, че Тодор Славов е действал в условията на неизбежна отбрана. Той и колегата му Иван Ангелов подчертаха, че Славов се е намесил в конфликта след като той вече е започнал. 31-годишният мъж от Стара Загора не е осъждан и няма криминални прояви, стана ясно по време на съдебното заседание. Той останал на място и е предал на полицията пистолета си, който е законно притежаван.

Обвиненият за убийството в „Слънчев бряг“ влезе в Бургаския съд с бронежилетка

 


image0 (9K)