Касиерка в „Карфур“: Правехме 900 000 лева оборот на ден, сега се радваме на 5000 лева

„Карфур“ е един голям балон“. Това заяви пред БГНЕС изпълнителният директор на компанията „Биопрограма“ Десислав Дионисиев. „Дългът към нас набъбна до близо 100 хиляди лева и ние спряхме да ги зареждаме“, казва Дионисиев.

Проверка на екип на БГНЕС в магазина „Карфур“ в The MALL в София завари празни рафтове и неколцина разтревожени служители. „В началото бяхме 168 касиерки, а днес сме само 6“, разказва една от тях. Тя си спомня, че при откриването на магазина дневният оборот е достигнал 900 000 лева, а след това никога не е падал под 300 000 – 400 000 лева на ден. „Всяка една от нас се отчиташе с оборот от по 18-20 000 лева на ден, а днес ако общо направим 5000 лева, си хвърляме шапките от щастие. Жалко…“, добавя тя.

Служителите сами са започнали да напускат магазина. „Втори месец заплатите ни се бавят. След като не можеш да плащаш на доставчиците си, рафтовете ти ще останат празни“, отбелязва касиерката.

Както ЗАРАТА вече съобщи, хипермаркетът е обявен за публична продан от частен съдебен изпълнител. В сделката са включени магазина, паркинг, идеални части от мола, както и парцела, върху който е изграден комплексът. Наддаването ще започне от 32.308 милиона лева. Срокът за подаването на оферти е до 9 май, а депозитът за участие е 3.2 милиона лева.

(Visited 51 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.