Отнеха окончателно лиценза на “Еврофутбол”

Окончателно е отнет лиценза на „Еврофутбол” за наземни и онлайн залагания върху резултати от спортни състезания и надбягвания с коне, това става ясно от решение на Държавната комисия по хазарта, предава БНР.

От компанията заявиха, че е незаконно в съобщение до медиите. Държавната комисия по хазарта с решение от 14 юли гласи, че „Еврофутбол” има просрочени публични задължения.

Дружеството не е предоставило обезпечения за тях, нито е започнало да ги погасява. От решението става ясно, че представители на компанията са изслушани от комисията, а и са изпратени редица становища.

От „Еврофутбол” са категорични, че публичните задължения са „спорни”, освен това са обект на производство, водено от прокуратурата. Те подчертават, че обвиненията по Наказателния кодекс са към физически лица, а „Еврофутбол” е юридическо лице по смисъла на Търговския закон.

Независимо от обжалването в съда, решенията на комисията влизат в сила незабавно.

На първа инстанция съдът реши, че временното отнемане на лиценза на „Еврофутбол” е неправомерно – това научиха медиите от публикация във „Фейсбук“ профила на Васил Божков.

Този път от компанията изпратиха прессъобщение, в което оспорват законността на действията на комисията по хазарта.


image0 (9K)