Журналисти купиха отговорите на днешната матура

80 лева срещу отговори от матурата. Това е била офертата на продавач на отговори, с когото е успял да се свърже екип на БНТ. Продавачите са станали доста изобретателни.

Журналистите са се свързали с продавачите на отговори в интернет. Писали им във фейсбук, където те се рекламирали. Получили отговор и телефон, на който да се обадят. Конкретната оферта от 80 лв. получили в телефонен разговор с мъж. Съгласно офертата първоначално се заплащали 40 лв. капаро, а останалите 40 лв. се дават по-късно, след като получат отговорите, решат матурата и ги сравнят с отговорите на министерството.

Плащането телевизионният екип извършил чрез куриерска фирма, тъй като продавачът отказал лична среща. Той се опасявал да не бъде разкрит. В 9.30 часа му бил изпратен подканващ SMS, че все се чакат отговорите. Журналистите веднага получили отговор, че тестът се решава. В 10.32 часа матурата била решена, а отговорите изпратени отново чрез SMS. Телевизията уточнява, че работи съвместно с МВР и прокуратурата, за да се изясни дали действително има пробив в системата. Във фейсбук вече се предлагат отговори за матурата по математика, биология и история, която ще се проведе в петък, 20 май. Предлагат се от потребител на социалната мрежа в групата „Матури 2016“. Проверка на публикациите показва, че същият потребител е предлагал и отговори за днешната матура.

Източник: www.news.bg

(Visited 6 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

image0 (9K)