Кръчма на плажа продавава три мекици за 32 лева

Публикувани са касови бележки от българското Черноморие, които набират все по-голяма популярност. Хората се оплакват от цените, които се налагат – от хотели, ресторанти и за плажни принадлежности.

Поредното оплакване е от ресторант „Лотос“. Клиенти са снимали касова бележка, на която пише „Мекици 3 бр.“ и сумата от 32 лева. Постът във фейсбук гласи „После не се чудете защо хората бягат в Гърция“.

Димо Атанасов, собственик на ресторант „Лотос“ обясни пред репортер на Флагман.бг, че цената не е за три броя мекици, а за 4 порции закуска.

Ресторантът предлага различни пакети от закуски. Цената на един пакет е 8 лева. Тоест на касовия бон са общо четири порции, но така представени от клиентката в социалните мрежи е доста подвеждащо. Важно е да отбележим, че закуската не съдържа просто три броя мекици, а към тях в цената са включени конфитюр, сирене, кафе с мляко или чай, натурален сок или минерална вода.

„Разбрах, че госпожата, която е разпространила снимката с касовата бележка, е наш клиент от предишни години, когато порция закуска струваше 6 лева. Вероятно сега е останала разочарована от увеличението от 2 лева и затова е предприела такъв ход, който не смятам, че е правилно. Аз през цялото време бях на територията на ресторанта, трябваше да ме потърси най-малкото. Листа за закуската се дава като притурка сутрин. Цените навсякъде са упоменати“, обясни Димо Атанасов.

Собственикът на хотел-ресторанта изпрати и менюто на закуската, от което става ясно какви видове предлагат, каква е цената и какво точно включва тя.

(Visited 11 times, 1 visits today)