Край на размазаните снимки с новата екшън камерата на Sony

Sony предлага екшън камера, предназначена за екстремни спортове, с която да заснемете най-­добрите си преживявания, свързани със зимните спортове. Става въпрос за модела HDR­X1000VR, записващ 4K видео, което според всички експерти е и бъдещето на телевизията, телефоните и на всички снимащи модерни джаджи.

4K е 4 пъти по­-висока резолюция на FullHD, което означава, че заснетите клипове ще са по-живи и истински от всякога. А новият XAVC S кодек с 50 mpbs гарантира именно това.

Като камера за екстремни спортове X1000VR може да бъде ползвана при всякакви офроуд изживявания, скокове с парашути, бънджита и тн. Освен това може да се закрепя и за домашния ви любимец, заснемайки всичко по пътя му.

Това, което отличава камерата на Sony от Go Pro устройствата, е стабилизацията на изображението. Тук няма размазвания, камерата отлично компенсира от ниско до високочестотни трептения. Оптиката на уреда е Carl Zeiss, обективът е с F2.8, а зрителният ъгъл ­ 170 градуса.

Устройството е устойчиво на вода, прах и удари и може да бъде допълнено с аксесоари, които се купуват допълнително, така че да можете да се гмуркате с него до 60 метра дълбочина. Сред аксесоарите се нареждат нагръдникът, елемент за закрепване към каска и монопод.

Комплектът включва и дистанционно, което е от типа „часовник с дисплей“. През него в реално време може да се гледа това, което заснема камерата, да се управлява, да се преглеждат и изтриват клипове. Сред предимствата е и фактът, че камерата, чиято цена е 849 лева, може да пуска, спира и регулира записа от разстояние. Източник: investor.bg


image0 (9K)