19-годишната Радост Добромирова издава втора книга

С голямо удоволствие Издателство „Кота“ съобщава за издаването на втората книга на

Радост Добромирова „Между нас“.

Радост Добромирова е на деветнайсет години и живее в Стара Загора. От малка обича да чете книги и да пише разкази предимно за тийнейджъри. Последните години опитва и по-обемни творби. Първият ѝ опит е книгата „Линията на живота“ през 2019г. В нея се разказва за шестнайсетгодишно момиче, чиито родители умират внезапно. Хвърлено в света на възрастните, то израства преждевременно, научавайки ценността на думичките „семейство“ , „приятелство“ и „честност“. Книгата е посрещната с възхитителен медиен отклик както от деца на възрастта на самата авторката, така и от възрастни. Оценена е от журналистката Юлия Пискулийска като „книга с дълбок психологизъм“, а в статията си „Това странно нещо любовта“ журналистката Донка Йотова препоръчва и родители да я прочетат.

Четири години по-късно младата писателка поднася на читателите нов пакет любовни трепети и житейски уроци. Продължението „Между нас“ разкрива душевния свят на съвременния млад човек с неговите съмнения, несигурност, надежди и мечти. Героите са израснали достатъчно, за да изпитат любов, но скоро разбират, че това въобще не е всичко. „В една връзка любовта е важна, но тя не се изчерпва само с това. Нужно е много повече – разбирателство, грижа към другия, изслушване. Това се опитах да покажа с тази книга!“ споделя авторката.

Със забележителен устрем, плам и литературна грамотност Радост Добромирова рисува един свят, където освен да останат емоционално заредени читателите могат да усетят и скритите истини за живота – за риска да поемеш по пътя на щастието, за страха от провала, за невероятната сила на прошката.

Книгата ще бъде представена в Тийн зоната на Регионална библиотека „Захарий Княжески“ на 1 август от 17:30 ч.

(Visited 71 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

image0 (9K)