След скандала с израелските туристи – каква е истината?

Скандалът с израелските туристи в курорта „Слънчев бряг” направи страната ни водеща новина по телевизиите в Близкоизточната държава и е от най-коментираните теми.

Инцидентът стана публично известен след заснето видео, което обиколи социалните мрежи, посочва NOVA.

Причина за скандала: Запазена и платена стая с две легла за възрастни и за две деца, след като пристигат в хотела им е била предложена стая само с три легла, сочи версията на туристите.

Отговорът от хотела: Гостите са пристигнали около 11:00 ч. и поискали да бъдат настанени тогава, без да изчакат определения за настаняване час – 14:00 ч. Стигнало се до словесни пререкания и проявена на агресия от страна на туристите. Те освен вербално са атакували екипа на рецепцията и физически, посочват от хотела.

„Гостите пристигат в 11:00 ч., и искат да се настанят. Политиката на този хотел е настаняването да е в 14:00 ч. Те са били многократно и учтиво помолени да изчакат, за да може стаята да бъде почистена и подготвена. След това започват вербална и невербална агресия спрямо рецепционистите. Правят жесток скандал във фоайето. Представете си, че сте много ядосани заради тази ситуация. Ако искате да ритнете някого, няма да го направите от три метра. Това е интерпретация, която създава напрежение. Погледнете от другата страна и вижте нещата такива, каквито са, защото българският туризъм страда именно от това. Интерпретации на дребни проблеми, които се превръщат в скандали”, коментира адвокатът на хотела Димитър Москоянев.

„Обяснихме, че това е частен въпрос, в който са замесени три страни – туристите, хотелът и туроператорът. Нашият съвет е да се обърнат за помощ към адвокат и да говорят за възможностите за тяхната компенсация. Информацията, с която аз разполагам, е, че са им дадени компенсации под формата на безплатни екскурзии”, каза почетният консул на Израел Орлин Мандов.

Оказва се обаче, че агресивните туристи не са рядкост по българското Черноморие – това коментира председателят на Клуба на хотелиера в „Слънчев бряг” Диана Колчева.

„Не оправдавам реакцията на колегата хотелиер, но много често ни се налага да имаме контакт с агресивни туристи. Опитваме се да потушим всички такива негативни техни реакции, но от друга страна сме длъжни да защитим и хората, които работят за нас”, посочи тя.

(Visited 7 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

image0 (9K)