Спектакълът „Антигона“ на сцената на Държавната опера в Стара Загора

Международния франкофонски ученически театрален фестивал

Спектакълът „Антигона“ от Жан Ануи с режисьор Иван Добчев ще бъде представен на 18 април в рамките на Международния франкофонски ученически театрален фестивал в Стара Загора. Представлението ще се играе на български език със субтитри на френски от 19 часа на сцената на Държавна опера Стара Загора.
В 22-то издание на фестивалa ще участват 16 трупи от страната и чужбина. Те ще се представят със спектакли на френски език с продължителност от 15 до 20 минути. Участниците в трупите са ученици от 9-ти, 10-ти и 11-ти клас, които изучават френски език. Пиесите са разнообразни – от Молиер до авторски пиеси, създадени от участниците и техните преподаватели.
Международният франкофонски ученически театрален фестивал е основан през 1993 година от Асоциацията на преподавателите по и на френски език в партньорство с Френския институт в България.
Организатори на събитието са Френския Културен Институт в България, община Стара Загора, Асоциацията на преподавателите по френски език в България, Алианс Франсез България.


image0 (9K)