Толкова години бях лъган

ЧЕТЕМ СТАРИТЕ ВЕСТНИЦИ 25 ГОДИНИ НАЗАД
в-к „Южна поща”, бр. 3, 1990 г.
ТОЛКОВА ГОДИНИ БЯХ ЛЪГАН
Сега е модерно да се казва за тези, които напускат БКП, че бягат от потъващ кораб. Напуснах БКП и не съжалявам за това. От началото на годината съм член на БСДП.
Искрено съжалявам, че съм бил толкова години лъган. Влязох в БКП твърде млад. Всичко ми беше представено в един розов цвят на „светлото бъдеще”, равноправие, благоденствие. Но не, господа комунисти, не желая повече да слушам вашите утопии. На целия български народ, а и на целия свят стана ясно какво представлява комунистическият „рай”. Болно ми става, когато слушам за хилядите репресирани (дори и ваши уж братя комунисти).
А какво да кажем за милионите честни българи, които бяха принудени да слушат глупостите ви, идиотските ви хрумвания. Вие, господа комунисти, тръгнахте дори и срещу природата, но тя не ви позволи да си играете с нея.
Вие постоянно проповядвахте за равенство – видяхме го това равенство!
Вие ли, господа комунисти, ще се промените? Със смяната на името, със смяна на отделни личности? Козината си сменихте, но нрава – не! Вие нямате никакъв шанс. Затова започнете отначало. Започнете от равноправните условия с вашите опоненти. Засега толкова.
45 години стигат! Времето е наше!
Тодор К. ТОДОРОВ строителен работник –
Домостроително предприятие Стара Загора

(Visited 8 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

image0 (9K)