Задържаха скитника, който вилня на жп гарата в Стара Загора

На 26 април 2016 г. по искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът взе постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Селяатин П., на 41 г. от град Стралджа, привлечен като обвиняем по досъдебно производство за това, че в условията на повторност, извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото – престъпление по член 325 алинея 3 във връзка с алинея 1 от Наказателния кодекс.

В хода на образуваното срещу Селяатин П. досъдебно производство е установено, че на 23 април 2016 г. в района на жп гара Стара Загора той отправил непристойни и обидни изрази и заплахи към хора, които по това време били на жп гарата в гр. Стара Загора и ги напръскал с лютив спрей. По делото е установено, че Селяатин П. водил скитнически начин на живот и живеел в изоставени постройки в същия район.

В хода на разследването под ръководството на Районна прокуратура – Стара Загора се установява , че Селяатин П. е извършил деянието в изпитателния срок на предходно условно осъждане, както и изтърпяване на наказание „пробация“.

Районен съд – Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че Селяатин П. е извършил деянието, за което са привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Взетата спрямо Селяатин П. мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд-Стара Загора.

(Visited 8 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

image0 (9K)