Загадката се разплита: Гласят Аделина Радева за шефка в БНТ

На „Сан Стефанов” 29 шушукат, че гласят журналистката за шефка на държавната телевизия.

Директорът Емил Кошлуков е обещал на Аделина Радева много висока позиция в управлението на БНТ. Най-вероятно става въпрос за продуцентско място. Има индикации, че тя се готви да оглави цял сегмент от продукции в телевизията. Известно е, че още когато встъпи в длъжност, генералният директор започна масови смени по върховете на БНТ.

Той освободи от длъжност почти целия ръководен състав, като за част от позициите до ден днешен не са намерени заместници. Нищо чудно предложението, с което е подмамил Аделина да се върна на „Сан Стефано”, да е било свързано именно с някое от тези овакантени места. Откакто Кошлуков дирижира процесите в телевизията, всяко решение се приема като временно.

image0 (9K)

Нищо чудно в последния момент да промени мнението си за поста, за който е поканил Аделина, и да й намери друга работа.

Още когато се върна в БНТ през месец май, Радева се опита да замаже очите на любопитните относно причините за странния си ход. Тя каза, че е напуснала Нова едва две години след като подписа договор там, защото й било омръзнало да става рано всяка сутрин. Журналистката бе водеща на сутрешния блок, а в държавната медия зае позиция в предаването „Още от деня”, което се излъчва след 18 часа, пише „Уикенд“.

Но на подобно оправдание е трудно да се вярва предвид слуховете, че частната медия й е плащала 10 бона всеки месец, докато възнагражденията в държавната са поне 4 пъти по-ниски. След като осъзна, че обяснението с ранното събуждане е нелогично, Радева си позволи да сподели, че са й направили предложение, което не е можела да откаже.

Нямало обаче как да го обяви публично преди септември. Дали наистина ще стане шефка в БНТ? Би трябвало да стане ясно до дни.

(Visited 4 times, 1 visits today)

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!