Маркет линкс: Шест партии влизат в 48-ото Народно събрание

Шест партии влизат в 48-ото Народно събрание. Това показват данните от национално проучване, финансирано и реализирано съвместно от bTV и „Маркет линкс“, проведено сред 1020 пълнолетни граждани в периода 30 юли–5 август по методите на пряко-лично интервю и онлайн анкета.

Според изследването ГЕРБ-СДС са първа политическа сила. Те събират 22,4% от заявилите, че ще гласуват.

image0 (9K)

„Продължаваме промяната“ са на втора позиция с 19,1% подкрепа. Следват ги ДПС с 11,5%. БСП събира 10,9 на сто подкрепа. „Възраждане“ е на пето място – с 8,4 процента. С десета по-малко е резултатът на „Демократична България“ – 8,3 на сто. Това са нагласите сред гласуващите.

Според допитването под прага за влизане в 48-ото Народно събрание, но близо до границата е „Български възход“ – с 3,9%, „Има такъв народ“ събира 2,8 на сто.

Не малък е процентът на тези, които все още не са решили за кого ще гласуват. А ето каква е и мобилизацията за изборите.

Ако в неделя има избори 49% заявяват, че със сигурност ще гласуват, колебаят се 14 на сто. 13% със сигурност няма да упражнят правото си на вот.

––––––––––––––––

Проучването е финансирано и реализирано от bTV и „Маркет линкс“, проведено сред 1020 пълнолетни граждани в периода 30 юли–5 август по методите на пряко-лично интервю и онлайн анкета.


 

https://www.dnes.bg/

(Visited 608 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!

Left Menu Icon