На 16 август: „Булгаргаз“ ще проведе търг за покупка на втечнен газ

На 16 август: "Булгаргаз" ще проведе търг за покупка на втечнен газ

Снимка: БГНЕС

image0 (9K)

„Булгаргаз“ ЕАД организира провеждането на търг за покупка на количества втечнен природен газ.

Търгът ще се проведе на 16 август 2022 г. като крайният срок за предоставяне на оферта е 12:00 часа, местно време, България, на 16.08.2022г., посочват от дружеството.

Условията на търга за покупко-продажба на втечнен природен газ са публикувани на сайта на „Булгаргаз“.

По-рано днес депутатът от ГЕРБ Делян Добрев показа фактури, които доказват, че България е купувала газ от „Газпром“ чрез посредници.

Още по темата

10 авг 2022 13:40

209

„МЕТ“ е посредник по газа, който купува газ от „Газпром“, плаща си в рубли и продава този газ на България с 30% по-скъпо. „МЕТ“ е фирмата, от която идва сегашният директор на „Булгаргаз“. Именно този посредник „МЕТ“ си назначи шеф на „Булгаргаз“ по време на правителство на нулево-толерантните към корупцията“, каза Добрев по време на брифинг на ГЕРБ.

„Много се говори за танкерите. Знаете ли какво стана с тях? Двата танкера ги продадоха в Гърция и Турция и купиха газ от посредниците. В България няма фактура от американски доставчик на газ. Какво означава това? Като нямаш фактура от MLG означава, че не си купил от това MLG. Като изключим азерския газ, 100% от останалия газ е руски. В България не е пристигнала нито една молекула американски газ“, повтори на няколко пъти Делян Добрев.

https://www.dnes.bg/

(Visited 26 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!