На 18 септември в Казанлък „Европейски дни на наследството”

ЗАРАТА: На 18 септември 2021 г. за поредна година Художествена галерия – Казанлък и Исторически музей „Искра” се включват в инициативата „Европейски дни на наследството” под мотото „Отговорни в изкуството”.

Постоянните експозиции на галерията и музея, както и изложбата „Под патината на времето”, гостуваща колекция от фонда на Художествена галерия – Русе, ще бъдат със свободен за разглеждане вход от 16 до 24 ч. В 16 ч. в залата за временни изложби на галерията ще бъде представена детската книга на Кристина Тужарова „За Майстора на цветовете“, за живота на Владимир Димитров-Майстора и лекция посветена на художника. На срещата ще имате възможност да се запознаете и с проекта за следващата ѝ книга посветена на Иван Милев. От 21 ч. във фоайето на галерията и музея ще започне концертът на „Django cats“, които ще представят живия ритъм, красивите импровизации, лиричните мелодии и енергията на джипси суинга.

За първа година галерията отваря за нощно посещение и двата си филиала – Къща-музей „Дечко Узунов” и Къща-музей „Ненко Балкански”. Заедно с постоянните експозиции в двете къщи, ще можете да разгледат и временните изложби в тях – „От веселия шум на бала. Изборът на първата Мис България през 1929 г.“, в Къща-музей „Дечко Узунов” и „Седем седмици в Париж“, самостоятелна изложба на Мариела Гемишева в партньорство с Ивана Кълвачева, в Къща-музей „Ненко Балкански”. Богатата ни програма ще се пренесе и в тези две пространства и ще започне в 10.30 ч. с Детско творческо ателие с Кристина Тужарова, на което децата ще чуят кратка лекция за живота на Владимир Димитров – Майстора, ще научат повече за процеса на създаване на книгата „За Майстора на цветовете“ и как се прави книга за деца. Ще видят архивни снимки и картини на Майстора, на които се основават текста и илюстрациите. Ще рисуват по картини на големия художник, ще слушат музика и ще се забавляват. От 18 ч. програмата ни продължава с Акустична вечер със Стефан Вълдобрев и неговата „Книга за песните“. А ако искате да си вземете и автограф, заповядайте още в 17.30 ч. в двора на Къща-музей „Ненко Балкански“. Следващото събитие ще е от 19.30 ч., на което в пространството на Къща-музей „Дечко Узунов“ ще ви срещнем с Гергана Атанасова и Женя Димова, и тяхната Галерия от думи.

image0 (9K)

Всички събития в програмата са със свободен вход.

Екипът на Художествена галерия – Казанлък призовава да бъдем отговорни и спазваме противоепидемичните мерки. Носете своите предпазни маски и спазвайте физическа дистанция, за да можем да продължим да бъдем заедно и ОТГОВОРНИ В ИЗКУСТВОТО.

(Visited 5 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!

Left Menu Icon