Разбиха наркооранжерия във вила край Разград

Високо потребление на ток ги е издало

Тази сутрин преди 09:00 часа в околностите на Разград, южно от село Стражец, е разкрита оранжерия за отглеждане на марихуана в частен дом.

image0 (9K)

Задържани са мъж и жена – семейство, живеещи на адреса, съобщи на пресконференция окръжният прокурор на Разград Тихомир Тодоров.

Специализираната операция е проведена от служители на ГДБОП, под надзора на Окръжната прокуратура, предава Кис 13.

В приземното избено помещение на къщата са намерени и иззети повече от 50 саксии с растения от рода на конопа, в напреднал стадий на растеж – готови за беритба. Оранжерията е разкрита, след като на представител на Ел-оператора, отговарящ за района, му направило впечатление, че в този дом през летните месеци сметката за ток е над 300 лв. Така е възникнало предположението, че в къщата работят уреди за някакво производство.

Оранжерията е добре оборудвана и снабдена с всички съоръжения, необходими за отглеждането на този род растения, обясни Тодоров. Иззет е и луксозен автомобил, който по предварителни данни се е използвал за логистична дейност от семейството.

Обвиненията срещу задържаните са две – за нерегламентирано и противозаконно отглеждане на марихуана и за пране на пари.

Тезата ни пред съда е, че посредством това залесяване семейството се е сдобивало с така наречените мръсни пари, в резултат на което са закупени доста имоти.

Семейството е закупило всички парцели от четирите страни на техния имот, като това направило впечатление и на нотариусите. Поставили са и лични охранителни камери.

Версията, която семейството лансирало относно дейността си, е била, че въртят покупко-продажба на автомобили. Данните на този етап сочат, че с противозаконната дейност за отглеждане на марихуана са се занимавали от две-три години.
Двамата задържани са неосъждани.

Като наблюдаващ прокурор на делото, Тихомир Тодоров ще прецени дали да внесе в съда мярка за неотклонение „задържане под стража“ за семейството.

Как е разпространявана марихуаната, кои лица са били въвлечени в тази мрежа, тепърва ще се разследва.

източник www.dunavmost.com

(Visited 14 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!