За да използвате техниките за акупунктура за бърз сън, първо трябва да разберете как те влияят на тялото ви. Има много различни акупунктурни точки по тялото и всяка от тях има различен терапевтичен ефект. Когато говорим за нарушения на съня, има три точки, върху които трябва да се съсредоточие.

Едната точка е така наречената «LV3», тя може да помогне при голямо разнообразие от физически заболявания, включително безсъние. Намира се в горната част на крака между палеца и втория пръст. Трябва да я натиснете в продължение на четири или пет секунди, преди да се опитате да заспите.

[ad id=“236993″]

31

Друга важна точка срещу безсънието, е точката «P6». Тя се намира на ръката на разстояние три пръста над китката и между жилите. Притиснете я за пет минути и тя ще ви помогне да заспите.

[ad id=“236999″]

32

Последната точка, която помага в борбата с безсънието, е наречена «K1». Тази точка се намира в долната част на крака в средата на линията между стъпалото и петата. Към K1 трябва да се приложи натиск в продължение на 30 секунди, отпуснете се за пет секунди, а след това приложете натиск около 30 секунди.

[ad id=“237001″]

33

Има и много други неща, които можете да направите, за да помогнете на съня си. Ограничете използването на каквито и да било стимуланти като кофеин или никотин, преди лягане. Редовните часове сън също са важни, защото те помагат на тялото да бъде в ритъм и да го подготвят за сън всяка нощ. Важно е също така да избягвате работата с компютър, храненето и гледането на телевизия в леглото.

Тези съвети и използването на акупунктурата са помогнали на много хора да преодолеят нарушенията в съня си. Така че, ако броите овце, това не е начинът да заспите, опитайте нашите методи.

[ad id=“238430″]