Ако не изтеглите приложението Moments преди 7 юли, Фейсбук ще изтрие част от снимките ви

Социалната мрежа Фейсбук започна да предупреждава своите потребители, които са зареждали снимки чрез своите iOS устройства (iOS е мобилна операционна система на компанията Apple Inc., която е инсталирана на мобилните телефони iPhone и таблети iPad, произведени от същата компания), че албумите им ще изчезнат следващия месец ако не инсталират новото приложение Facebook Moments. Компанията реши по много странен начин да накара повечето потребители да започнат да използват това приложение на своите мобилни устройства. От Фейсбук потвърдиха, че ще е необходимо да инсталирате Facebook Moments, тъй като в противен случай всички албуми със синхронизирани снимки, които имате в профила си в социалната мрежа ще бъдат изтрити след 7 юли. Единственият вариант да спасите своите изображения е да ги изтеглите предварително на своя компютър или лаптоп, в случай, че не искате да работите с приложението след тази дата.

[ad id=“105290″]

Приложението на Фейсбук за синхронизиране на снимки за iOS е пуснато през 2012 година и позволява на потребителите автоматично да зареждат всички снимки от своите устройства в частен албум под името „Synced from Phone“.

Припомняме ви, че в случая става въпрос за онези изображения, които автоматично се запазват във вашия профил в момента, в който ги направите от своя смартфон и след това се подреждат от компанията в албуми, които носят името Synced. Фейсбук също така уточниха, че ако не инсталирате Moments и не се логнете в него преди 7 юли това означава, че всички тези резервни копия на снимките ви ще бъдат изтрити от нейните сървъри. В голяма степен можем да кажем, че единствената логична причина за това решение на компанията е желанието й все повече хора да използват приложението Facebook Moments.

Предстои да видим дали този ход няма да предизвиква вълна от негативни коментари сред потребителите особено тези, които не искат да работят с това приложение или начина, по който то им се натрапва. Tук е момента да отбележим, че това решение няма да засегне изображенията, които сте споделили с други хора в своя профил, докато албума Synced и съдържанието в него просто ще изчезне от профилите ви. Добрата новина е, че разполагате с достатъчно време да изтеглите тези снимки, а лошата е, че ще се наложи да използвате Moments, ако искате да продължите да се възползвате от тази полезна функция на Фейсбук.

Потребителите вече получават имейли и уведомления от Фейсбук, че техните албуми ще изчезнат на 7 юли и че трябва или да прехвърлят снимките си или да инсталират новото приложение за да ги запазят във Фейсбук.

Вече се забелязва значителен ръст на изтеглянията на това приложение, което достига второ място при най-теглените безплатни приложения в интернет пространството.

Необходимостта от изтегляне на още едно приложение със сигурност няма да се хареса на всички потребители на най-голямата социална мрежа, на които за последен път преди две години се наложи по подобен начин да инсталират „Месинджър“ (Messenger) за да продължат комуникацията с приятелите си, без да им се предостави какъвто и да е алтернативен вариант.

Източник: mall359


image0 (9K)