Акценти на ЗАРАТА на 20 февруари 2019 година

Четири вида нездравословни организационни култури във фирмата

След изследване на 11000 изпълнителни директори, мениджъри и служители от всички индустрии Грени, съавтор на книгите Change Anything и Crucial Conversations, и колегите му, определят четири вируса, водещи до нездравословна организационна култура.

Стотици затворени аптеки в знак на протест

Днес затвориха над 726 аптеки в страната  в знак на протест срещу финансовата тежест от редица нововъведения на здравните власти=

Комисар Мария Габриел: 61% от гражданите се страхуват от манипулиране на избори чрез кибератаки

В днешната цифрова реалност, с бурното развитие на технологиите, рискът от намеса и манипулация в изборния процес е по-висок.

Майката, опитала да продаде 14-годишната си дъщеря за 1000 лева, извъртя работата

Майката на 9 деца, опитала да продаде в чужбина 14-годишната си дъщеря, извади нова версия за случилото се и извъртя работата.

Ден на мартеницата в старозагорския зоопарк на 1-ви март

На 1 март, от 11.00 до 13.00 часа, Баба Марта ще посрещне любителите на животните на входа на Старозагорския зоопарк. Първите малки посетители ще имат право да завържат мартеничка на клетките на животните.

Открит урок за Левски в училището, носещо неговото име

Областният управител Гергана Микова присъства на открит урок по история в старозагорското СУ „Васил Левски“. Ученици от седми клас и преподавателката им по история Даниела Дечкова посветиха часа на живота и делото на Васил Левски.

Образователната ни система е в колапс поради липса на стимули за учениците

Според Теодосиев има драстичен спад в мотивацията на учениците. Една от рецептите да заработи системата е учениците да бъдат изпитвани от външни преподаватели, препоръчва изтъкнатият педагог.  Ние все още робуваме на идеологията за равенството. Да, ама не сме равни.

Какво поиска една немрънкаща жена за езеро “Загорка”?

Вечно мрънкане, това е основната черта не само на старозагорци, но и на всички българи. С тези думи започва писмото на читателка на ЗАРАТА…

Затварят участък от бул. “Руски” за месец

До 19.03.2019 г., от 8 до 17 часа, ще бъде спирано движението на всички видове транспорт по бул. „Руски“, в участъка от ул. „Свети Княз Борис“ до ул. „Генерал Гурко“. Движението на моторни превозни средства ще се нормализира незабавно след приключване на работата по преценка на служителите, пряко ангажирани с охраната.

Руският президент Путин заплаши с “асиметрични мерки”, ако САЩ разположат ракети в Европа

Русия подготвя огледални и асиметрични мерки, ако САЩ разположат в Европа ракети със среден и малък обсег”. Това заяви руският президент Владимир Путин.

Официални данни: Доходите на руснаците намаляват за шеста поредна година

По-рано руското министерство на икономическото развитие съобщи, че в края на миналата година страната е загубила 6 милиарда и 300 милиона долара в резултат на търговските санкции, митата и антидъмпинговите мерки на други държави.

Великобритания и Европейският съюз започват нови преговори за Брекзит

Британският премиер Тереза Мей заминава за Брюксел, за нови разговори по Брекзит с председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер. От кабинета на Мей определиха предстоящата среща като “важен етап в преговорите с Европейския съюз”.

Разкриха кой е виновен за зверската катастрофа, при която загина певецът Шабан Шаулич

35-годишен турчин стои зад зверската катастрофа в Германия, при която загина кралят на сръбската народна музика Шабан Шаулич.


image0 (9K)