Акценти на ЗАРАТА на 22 февруари 2019 година

И в Сърбия разследват банкерката от Нова Загора

Сръбска следа в източването на банкови сметки в Нова Загора. Банкерката, обвинена в измамата, е разследвана и в западната ни съседка, предаде. Разплитането на схемата продължава.

Нова телевизия окончателно е на братя Домусчиеви

Преговорите са се водили до късно снощи и са приключили успешно. Така холдингът, чрез новосъздаденото дъщерно дружество „Адванс Медиа Груп“, придобива 100 процента от „Нова телевизия“ и мажоритарен дял в онлайн медийната група „Нет Инфо“. По информация на Economic.bg стойността на сделката е 185 млн. евро.

Изявление на ЕК относно Родител 1 и Родител 2

През последните няколко дни в българското публично пространство се разпространи твърдението, че Европейската комисия се опитва да “наложи“ понятието „трети пол“ в българските училища. Беше написано, че предлагайки инструмента SELFIE на училищата в България, Комисията “проповядва джендър идеология“. Всички тези твърдения са неверни. Ето защо Комисията би желала да изясни следното…

Какви усложнения настъпват след грип

Тази година грипът повали между 800 хиляди и 1 милион българи –  между два и три процента са били засегнати от проблеми със сърцето.

Как евреите възпитават децата си, за да са успешни

Всички знаем, че има разширени семейства, а и цели родове, при които преобладават добрите междуличностни връзки и красиво изградените семейства. Обикновено тази атмосфера създава добронамерени и успешни в различни сфери на живота поколения. Колкото и да е странно умението да изграждаш връзка и семейство, и да отглеждаш дете, се учи.  При евреите тази обучаваща традиция касае огромната част от семействата и резултатът е видим. Как го правят те?

Британски министър: Скоро парламентът в Лондон може да гласува ново споразумение за Брекзит

Това съобщи министърът на финансите на Обединеното кралство. Филип Хамънд твърди, че “има реален напредък в преговорите между Лондон и Брюксел“, цитиран от “Ройтерс” (reuters.com). През следващите дни можело да бъде постигнат дипломатически пробив.

Полицията в Гърция глобява наред шофьорите и им отнема книжките, ето защо

Полицаите прилагат закона безкомпромисно, когато бъде установено, че в лекия автомобил се пуши пред дете. Налага се глоба от 1500 евро и се отнема за месец шофьорската книжка. Дори и водачът да не е пушач, но е позволил в автомобила да се пуши пред малолетно дете.

Пуснаха моста на “Патриарх Евтимий” и норките дойдоха от Маджерито в Стара Загора

За ескалиращия проблем с норките е сезиран и министърът на околната среда Нено Димов. В края на януари 53 неправителствени организации изпратиха до него писмо, в което се описва проблемът и се иска забрана на инвазивния вид, за да се предотвратят рисковете за природата, хората и животните. Според Закона за биологичното разнообразие тази забрана е възможна по преценка и чрез заповед на министъра.

Четвъртокласничка от Стара Загора със специална награда

Четвъртокласничката Виктория Миронска от Стара Загора и шестокласничката Калина Добрева от Хасково получиха специална награда от областния управител на Стара Загора Гергана Микова, като призьори от конкурса за детска рисунка „Наследници на Дечко Узунов“.

Комисар Колев за обвинението, че в АПК снощи в пожарните кранове не е имало вода

Снощи в старозагорския квартал АПК, на улица “31 юли”, къща лумна в пламъци. Това съобщиха за ЗАРАТА жители, станали свидетели на пожара.

“Приказки за Стара Загора” с нова интересна тема на 25 февруари

Историята на радиото започва на 13 декември 1927 г., а редовните емисии на Радио „Стара Загора“ стартира на 21 май 1936 г. и остава единствената регионална радиостанция на територията на Южна България до 1955 г., когато започва излъчване Радио „Пловдив“.

Следващото заседание на съда по делото срещу Мария Гиздева за убийството на Богдан Динев ще е на 15 март

Проведе се първото заседание по делото срещу Мария Гиздева, близо три години след като в Стара Загора бе открит мъртъв 62-годишният Богдан Динев.

Ротари клуб Стара Загора-Берое подарява празничен концерт в Операта

Ротари клуб Стара Загора-Берое подарява на старозагорци празничен концерт на Държавна опера Стара Загора. Концертът е по случай рождения ден на втория Ротари клуб в Стара Загора и е подарък от тях за гражданите и за гостите на града. Концертът ще бъде на 23 февруари с от 19:00 часа, като преди това, от 18:15 часа, гостите ще бъдат посрещнати с чаша шампанско за празника.


image0 (9K)