Акценти на ЗАРАТА на 3 април 2019 година

ІІ-РИ НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС ЗА АВТОРСКА ПРИКАЗКА`2019 – тема и условия за участие

ОБЩИНА СТАРА ЗАГОРА, НЧ „РОДИНА-1860“, КЛУБ „МЛАД ПИСАТЕЛ“, КЪЩА МУЗЕЙ „ГЕО МИЛЕВ“: ІІ-РИ НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС ЗА АВТОРСКА ПРИКАЗКА`2019. Тема: „ОГНЕНИЯТ ЗМЕЙ, МЕТАЛНИТЕ ЧУДОВИЩА И ЧОВЕКЪТ РАЗУМ“.

ЕС ще финансира изграждането на газопровода между Комотини и Стара Загора

ЕС ще финансира изграждането на газопровод между България и Гърция.Комисията взе решение по линия на политиката на сближаване да се инвестиратсредства в размер на 33 млн. евро, с които ще се финансира изграждането на трансграничен междусистемен газопровод с дължина 182 км между Комотини, Гърция, и Стара Загора.

Странджанският манов мед вече официално е със защитено наименование за произход

Осемте продукта от България със защитено наименование до момента са:  Пастърма говежда, „Странджански манов мед“/ “Maнов мед от Странджа”, Кайсерован врат Тракия, Българско розово масло, Роле Трапезица, Филе Елена, Луканка Панагюрска, Горнооряховски суджук.

Депутатите одобриха разпродажбата на имоти на ВМЗ-Сопот

По предложение на икономическото министерство части от Вазовските машиностроителни заводи ще бъдат продадени. Това решиха на първо четене депутатите със 73 гласа “за”, три “против” и 15 “въздържали се”.

Прокуратурата в Стара Загора привлече като обвиняем 37-годишен за закана за убийство

По делото е установено, че за горепосочения период, обвиняемият И.И., няколко пъти пресрещал пострадалата(27 години) и я заплашвал с думите: „Ще те обезобразя, ще ти взема главата, няма да бъдеш с никой. Ще те пребия и ще те сложа в гроба, ще те погреба, ще те нарежа на парчета и ще те запаля“. Двамата преди време живели на съпружески начала, но се разделили по нейно желание.

Групичка (между 15 и 18- годишни) в Стара Загора днес са разбили детски увеселителни играчки и са откраднали пари

Групичка от 4 лица (между 15 и 18- годишни) в Стара Загора са разбили детски увеселителни играчки в полунощ и са откраднали 60 лв. на монети.

Арест за българи на о. Крит – принуждавали жена да проституира под заплаха за убийство

“Запознанство в социалните мрежи доведе до ужас 25-годишна българка”, коментират медиите на острова. Историята започва като романтично запознанство на младата жена с 35-годишен българин, който се представя, че работи на остров Крит и дори й предлага брак.

 

Георги Бошнаков и семейството му са загиналите в Македония

Бизнесменът Георги Бошнаков и семейството му са загиналите при падането на самолет „Чесна” П210Н на 80 км от Скопие.

На Мик Джагър му предстои сърдечна операция

Вокалистът на Rolling Stones влиза до дни в болница за сърдечна операция, като се очаква тя да мине бързо и леко с бързо възстановяване, пише Drudge Report. Ще му бъде сменена сърдечна клапа.

Бруней въвежда рязане на ръце и крака за кражба и убийство с камъни за…

Богатата на петрол азиатска държава Бруней въвежда от днес наказания, основани на традиционното мюсюлманско законодателство, включващи убиване с камъни за хомосексуалност и изневяра.

Възрастна жена роди собственото си внуче

61-годишна жена от щата Небраска роди собственото си внуче. Тя стана сурогатна майка, износвайки детето на сина си.

Хороскопът ви за 4 април вече е тук

Довършете вече започнати неща, тъй като редица обстоятелства ще спомогнат за техния успешен завършек. Ще ви зарадва една новина или предложение, което ще получите от човек извън кръга ви роднини или приятели.

 


image0 (9K)