Акценти на ЗАРАТА на 23 септември 2019 година

Стотици “ужилени” заради самоубилия се дупнишки Фараон Георги Близнаков!

Над 200 бяха опарилите се от Дупнишката популярна каса, на които са обещавани лихви до 16%. След подадени над 100 жалби, започна полицейско разследване. В ръководената от Близнакови „Дупнишка популярна каса“ потънаха около 4 млн. лв., след като подмамиха хората с обещания високи лихви.

Фалитът на британския туроператор “Томас Кук” ще засегне и българския туризъм

Фалитът на британския туроператор „Томас Кук“ може да засегне и българския туризъм. Това ще стане, ако повече от половината гости в даден хотел са клиенти на компанията и има неуредени плащания, каза за „Хоризонт“ Бранимир Миланов – председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация. Той уточни, че хотелите сами се договарят с туроператорите.

Бойко Борисов откри Пловдивския панаир заедно с руския посланик

Премиерът Борисов откри Пловдивския панаир в компанията на руския посланик Анатолий Макаров, както и руския заместник-министър на образованието Наталия Бочарова. Преди това той инспектира реставрацията на Епископската базилика на Филипопол, финансирано с помощта на Фондация “Америка за България”. И по този повод пред павилиона на Русия се пошегува: “Досега бях с американците, а сега с руския посланик. Да не вземем пак да ги объркаме.”

Адвокатът на Полфрийман: Държахме затворен невинен човек!

“Много хора ме питаха, как мога да защитавам “хладнокръвен убиец” като Полфрийман. Нека отговоря и по този въпрос, който е напълно отделен от въпроса за неговото УПО: След като се запознах с материалите по делото, установих, че обществената оценка (хладнокръвен убиец) не отговаря на истината.“

Уникална операция в Монтана! Извадиха 40 см. киста от яйчниците на 15-годишно девойче

Според лекарите огромното образование е прецедент при деца на такава възраст. А профилактичните прегледи биха могли да предотвратят усложненията. Момичето е прието в монтанската болница със затруднено дишане, силни болки и корема, голям, колкото осем месечна бременност. „Много гадна болка ето тук в корема и като се смея и чак съм плакала от болка“, сподели детето.

Алина Дуарте за Вучков: Почина човекът, който ми беше като роден дядо

Почина човекът, който ми беше като роден дядо, като духовен брат и най-интелектуален събеседник от всички, които имам в графа “ приятели”.

Всеки ден се чувахме.

През ден се виждахме.

Професорът няма деца.

Споделял ми е за негов полубрат, с когото не подържат никаква връзка, защото той го ненавижда. Други роднини няма.

Няма кой да погребе проф. Юлиан Вучков!

“Никой не очакваше такъв развой, самият Юлиан бе в крепко здраве. Той няма роднини и наследници. Може би телевизия “Евроком”, където работеше в последните години, трябва да организира церемонията и формалностите по погребението му”, коментира човек от обкръжението на автора на 32 книги и тв водещ.

IN MEMОRIAM: Адски му убиваше в обувките цялата простотия, по която стъпваше

Минути след като научихме за кончината проф. Юлиян Вучков, Фейсбук се разтуптя от спомени за тази противоречива и сърцата личност. Направихме специална подборка за читателите на ЗАРАТА.

Жертва на доктора мошеник, “лекувал” сърца: Сложи ми стент без да знам, бях здрав

“Имах високо кръвно и реших да потърся кардиолог. Попаднах на д-р Петър Лазов, който веднага ме попита дали имам болки в гърдите. Поиска да ми направи коронарография, аз му отговорих, че вече имам такава и съм в прекрасно състояние.” Това заяви пред Нова телевизия възрастен мъж – жертва на кардиолога, поставял стентове на здрави пациенти.

Издъхна големият казанлъчанин проф. Никола Георгиев

Проф. Никола Георгиев си отиде на 82 години. Той беше един от най-големите интелектуалци на днешното време. Преподава Теория на литературата повече от 45 години в Софийския университет “Климент Охридски”. Гуру е на множество филолози в Алма Матер, които препълват залите на лекциите му и го слушат с истинско преклонение. Наричан е “Бога, Господа, Малкия Аристотел.” Някои го считат за ексцентрик и чудак.

Крава уби моторист на пътя Стара Загора-Казанлък и сама загина

Баща на две деца загуби живота си при катастрофа на пътя Стара Загора – Казанлък. Инцидентът е станал в неделя вечерта малко след мъглижкото село Тулово. На този етап е известно, че на пътното платно е излязла крава.

Трагедия: Български боксьор загина на ринга в Албания

От Българския професионален боксов съюз разпространиха отворено писмо по повод трагичната кончина на младия български боксьор Исус Величков, който почина от раните си след участие в галавечер в албанския град Шкодра. За Величков това е бил шести мач в категория “перо”

Американски експерти: Руските подводници “Борей” могат да унищожат света напълно

Въоръжените сили на Русия са напълно способни да сложат край на съществуването на цивилизацията – това ще са последствията при евентуална ядрена война. При това руските военни продължават да работят по увеличаването на разрушителната мощ на своите ракетни въоръжения, пише американското геополитическо издание The National Interest, цитирано от Газета.ру.

Слепият имитатор от „България търси талант” живее на ръба на мизерията!

С възторг и вълнение Славена Вътова натиска златния бутон, който изстреля Андриян директно на финала на шоуто. Той става и първият участник, получил привилегията да се бори за голямата награда, без да преминава през цедката на останалите кръгове. Талантът му е безапелационен! Слепият артист направи изненадващо сполучливи имитации на емблематични български личности като: Тодор Колев, Слави Трифонов, Тодор Живков, Бойко Борисов, имитира  и един от членовете на журито – Любен Дилов-син.

Шеф Токев катастрофирал зверски с поръчковия си “Мерцедес”

Както е добре известно, кулинарят от “Мастър Шеф” има едноименен ресторант в новооткрит петзвезден хотел в курорта “Св. Св. Константин и Елена”, който е само на 10 км. от центъра на Варна, поради което и често пътува до морето.

Иво Аръков бил бандит като малък

Лоша компания едва не превърнала Иво Аръков в престъпен гангстер. Актьорът, който напоследък нашумя с ролята на си на руски мафиот в турски сериал с Къванч Татлату, признава, че като момче доста се е забърквал в неприятности.

Есенен хороскоп: Близнаците с важни планове, Везните се притесняват за близък човек

В самото начало на есента ето го вашия есенен хороскоп. Дано този златен, изпълнен с цветове сезон ви донесе здраве и вълнуващи преживявания.

Хороскопът ви за 24 септември вече е тук

Предстоят ви разговори по телефона, ще изпратите онлайн съобщения или писма по пощата, за които не сте имали време досега. Възможно е причината за подобно забавяне да е поради изчакване развитието на определено събитие или друг важен повод.

 


image0 (9K)