Акценти на ЗАРАТА на 28 ноември 2018 година

Ето почивните дни за Коледа и Нова година

Общо 5 дни ще почиваме за Коледа тази година, но затова пък ще работим навръх Нова година – на 31 декември и после още на 1 януари.

Хиляди на протест в Марица-изток

Хиляди миньори и енергетици от Мини “Марица-изток” и ТЕЦ “Марица-изток 2” излязоха на протест в Раднево,  носейки плакати “НЕ УБИВАЙТЕ ЮЖНА БЪЛГАРИЯ”. Те започнаха протестни действия заради неясното бъдеще на енергийния отрасъл в региона.

Голям студ! До -15 градуса ни сковават в края на седмицата

Утре сняг в цялата страна. Много студено ще бъде сутринта в петък и събота. Тогава на места минималните температури ще достигнат стойности до около и под минус 15 градуса.

Полицай загина при тежка катастрофа тази сутрин

Служител на “Гранична полиция” в Елхово загина при тежка катастрофа. Автомобилът му е бил пометен от товарен камион.

Две новородени са били изоставени от майките си в болница

Две новородени са били изоставени от майките си в Университетската болница в Пловдив. Първото е момченце – Илия. Майка му е избягала 5 часа след раждането. Второто е момиченце – Златка и е недоносено.

Влак удари и уби жена край гробищата в Стара Загора

Инцидентът е станал в 8,45 на линията до старите гробища, с влака от Бургас за София. Композицията  остана на място до приключване на огледа. Жената е била с качулка и вероятно това е причината да не чуе приближаващия влак.

Как ще изглежда Старозагорската гара и колко време ще се ремонтира

Жп гара Стара Загора ще бъде основно реконструрирана по проект, финансиран по Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура“ 2014-2020“ г. от Европейския Съюз, чрез средства осигурени на 85% от Европейския фонд за регионално развитие и 15% от националния бюджет.

Осъдиха старозагорец да плати за грешна експертиза на МВР, пратила го в ареста за 19 месеца

34-годишният мъж е натоварен да плати и разноските по делото в размер на близо 3000 лева. Абсурдното е, че в тях влиза и сумата за експертизата на местната полицейска лаборатория (вече с отнет сертификат), заради която той влиза зад решетките – с нея легалната хранителна добавка фенилетиламин, купена от аптека, е обявена за амфетамин.

Свободни работни места в Стара Загора към 28 ноември

2 медицински сестри, 1 втори асистент, режисьор, 1 управител на център за гуми, 1 социален работник в социална услуга…

 

 

 


image0 (9K)