Алена отговаря: Душа не се лекува с криене

Няма как да не ви благодаря за отговора, колкото и да сте крайна. Аз бих се описала още по-крайно… Изясниха ми се много неща, за някои дори не предполагах, за друго почвах да се досещам.

Всеки има тъмна страна, но от размера на моята се изумих. Никога не ми е било така ясно. Колко много хора са „пострадали“ заради мен, това най-много ме терзае.

Искам да излекувам душата си и да изчистя кармата си, но не знам какво ще е достатъчно. Всяко действие има последици и досега не съм го осъзнавала така дълбоко. Разбирам и защо на някои хора им е „дадена“ дарба за нещо… защото нямат такова его и въпреки нещата, които друг е „сътворил“, пак му подават ръка и помагат. Искам да оправя живота си тук, но ако служебно няма промяна, това възможно ли е… Пишете много ясно, но май аз не винаги всичко разбирам. Опитвам се и се придържам към съветите ви. Налудничаво ли е да мисля за дете при тази ситуация, възможно ли е. Ще заслужа ли тази възможност или след моите действия това е невъзможно?

Алена отговаря:

Нали не искаш да престана да ти отговарям и да ти помагам? Поне така предполагам, защото ако целта на писмата ти е да ме ядосаш, това няма как да се случи, но бързо ще приключа с отговорите си и ще те оставя да взимаш решения без съветите ми. Няма как да приема факта, че ти все така упорито се въртиш в омагьосан кръг и не разбираш за какво става дума, какво се случва, отказваш да възприемеш действителността. Криеш се в една изкуствена черупка, за да се защитиш от всички и от самата себе си, вместо да застанеш смело с отворени очи срещу проблемите и да ги решиш.

Откъде измисли твоята тъмна страна, която дори има размер? Нима виждаш полевите си структури и можеш да я определиш?

Не ги виждаш, затова не си създавай сама представи, граничещи с фантазии, които те закотвят в твоя объркан свят и не ти позволяват да направиш крачката към по-доброто си бъдеще. Не си вредила на никого съзнателно, така са се стекли обстоятелствата в живота и този на близките ти в България. Ти самата си решила да се обвържеш с почти непознат човек и да заживееш в друга държава, за да избягаш от неяснотите в живота си, но не си само ти, много хора допускат грешки.

Аз също съм се учила като малка от своите, натоварена и с непосилните за едно дете умения да виждам това, което не разбирам, затова и имам право да съветвам всеки, който иска да чуе и промени към по-добро живота си.

Прави си прошките – ритуала без имена, три пъти в годината.

Прави си през няколко месеца изчистването с яйца, бъди коректна към близките си и започнете да творите неутрална карма, като си простите. А за дете – всяка жена има право да иска дете, но съпругът ти явно не е готов за това, а когато се случи, ще е истинско чудо, което ще те възроди.

Автор: Светлана Тилкова – Алена


image0 (9K)