Алена отговаря: Хвърли букета след три месеца

Присъствах на сватбата на моя близка колежка и приятелка. Тържеството беше прекрасно, много се забавлявахме и се порадвахме на красивите младоженци. Всичко мина чудесно, въпреки че сватбата се състоя в събота. Аз изрично казах на булката, че изборът на ден събота не е подходящ, но така са решили двамата с любимия й.

Когато дойде време за хвърлянето на букета, всички неомъжени жени се наредихме. Булката хвърли букета и той полетя към мен. Аз вдигнах ръце нагоре, без да скачам, блъскам и измествам останалите момичета, все пак това не е състезание по сила и ловкост, а орисване от Съдбата. Но едно от тях, явно в стремежа си да хване букета, се бутна в ръцете ми и ме одра леко по дясната ръка. Букетът се удари в ръката ми, никоя от нас не го хвана във въздуха, и падна на земята. Аз се наведох и го взех.

Въпросът ми е дали трябваше да го взимам? Дали не е бил предназначен за другото момиче или пък за никоя от нас? Как е редно да постъпя с букета, който сега е у мен?

Алена отговаря:

Ще започна с едно пояснение за сватбения ден, избран от младоженците – проблемът не е само в ден събота, на Сатурн и мъртвите, а в желанието и те да са модерни заради загадъчността и както вече няколко пъти чух повторението, орисващо на щастие в датата 18.8.2018 г.

Кое му е щастливото не знам, тъй както и не намерих логика в думите на една сватбена агентка, че трите осмици, но полегнали, символизирали безкрайността на чувствата, щастието и семейната хармония. Хубави думи, спор няма, но празни откъм съдържание в случая, защото се пренебрегват правилата на кармичната номерология и се вменява щастливо суеверие на обичайна календарна дата.

Някои дори ни смаяха с невежеството си, че датата била огледална. Прочетох, че само в София сватбите в този съботен ден били над сто. Колко са в България не знам. Знам обаче, че дори и партньорите да са един за друг, дори и Съдбовните им забрани да са отпаднали, заради съботния ден след време двамата ще се чудят защо и какво се случва в отношенията им и защо хармонията е доста напукана… Както е казал Макиавели – хората са толкова невежи, че за един проблем съдят само по последиците.

С букета ситуацията е странна. Той е полетял към теб и или ти задължително си щяла да го хванеш, както пишеш, без насилие над волята ти, без блъскане и скачане, или е щял да мине над главата ти и да отиде в други ръце. Букетът е бил предназначен от Съдбата за теб. Неприятен е фактът, че момичето, което явно е искало да го грабне с малко насилие над Съдбовния избор, не само те е бутнало, но и те е одраскало. Тази привидна дреболия ще остави неприятна следа в спомените ти.

Не бива да си слагаш угризения, че букетът е бил предназначен за другото момиче, защото ако е така, е щяло да го улови, въпреки че е хвърлен към всички неомъжени жени. Ето защо е правилно, че си взела букета. Разбирам, че другото момиче не се е навело и не те избутало втори път, за да го вземе.

Съветвам те в този случай букетът да стои у вас три месеца, а точно на 18 ноември – ден неделя, на Слънцето, го хвърли в река с пожелание да ти проправи пътя към ново щастие в личния живот.

Автор: Светлана Тилкова – Алена


image0 (9K)