Англичани пристигнаха на язовир Жребчево… с кон :)

Баща и син англичани пристигнаха по късна доба на язовир „Жребчево“ с кон върху покрива на малкото си „Сузуки“. Те са участници в уникално по рода си рали.

Незабравимо изживяване за авантюристи стартира на 16 юли във Великобритания от Goodwood Motor Racing. 900 участници се впуснаха в ежегодната емоция Mongol Rally 2017. Те ще изминат около 10 000 мили през планините, пустинята и степите на Европа и Азия. Няма предварително зададен маршрут, няма осигурен попътен сервиз и поддръжка, единствените две условия на организаторите е придвижването в ралито да се осъществява с малка и стара кола, както и да се плати определена сума за благотворителност.

[ad id=“225664″]

Това разказаха 47-годишният Брайън Шътлийф и неговият 20-годишен син Бен, които пристигнаха в събота вечерта(22 юли) в къмпинг „Емануил“ на язовир „Жребчево“. Тяхното изключително атрактивно „Сузуки“ е облепено с множество стикери, на които от всички точки на пътуването им остават спомени и пожелания, написани от местните. Това направиха и българи, пребиваващи в къмпинга.

Много позитивни, обветрени и очакващи още прекрасни преживявания Брайън и Бен разказаха за талисмана, здраво „стъпил“ върху тавана на червеното „Сузуки“. Lucky hors са кръстили те кончето, позиционирано на тавана, услужливо оставило достатъчно място на подвижния „куфар-багажник“.

Малко по-късно през нощта пристигнаха и семейство французи, за които домакините бяха предупредени от англичаните. Двата екипажа са се засичали по трасето и са направили съвместно няколко отправни точки.

В неделя сутринта усмихнати, изпили по кафе, западняците изказаха благодарности и суперлативи за българската природа и продължиха своето приключение.

Финалът на ралито е в столицата на Бурятия Улан Уде.

А ето и карта откъде са минали повечето участници в авантюрата до този момент:

mar6rut_mongol_rali


image0 (9K)