Апел към безпартийните

ЧЕТЕМ СТАРИТЕ ВЕСТНИЦИ 25 ГОДИНИ НАЗАД
в-к „Южна поща”, бр. 3, 1990 г.
АПЕЛ КЪМ БЕЗПАРТИЙНИТЕ
Драги безпартийни,
В продължение на 45 години комунистите в България със своята тъй наречена класова борба наложиха съществуването на две класи: правна на партийците и безправна на безпартийните, така както е било в римско време – патриции и парии. Съществуването на безпартийни се споменаваше от комунистите само когато предстоят избори. Така е и сега с така наречения „блок на комунисти и безпартийни”. Дори и сега, когато съставиха еднопартийно правителство и сме пред избори, комунистите не включиха в него нито един безпартиен, макар че имат някои верни хора между тях, които използват само за пропаганда пред външния свят и вътре в страната. Тези „безпартийни” безусловно поддържат линията на партията, но те са един нищожен процент в сравнение с огромния процент на безпартийни в нашата страна. Този огромен процент сте именно вие, драги безпартийни. Вие бяхте и сте репресираната безправна класа в продължение на 45 години!
Отговорете си на въпроса колко от вас за тези 45 години можаха да станат министри или зам.-министри или началник-отдели в министерства? Колко от вас можаха да станат директори или зам.-директори? Колко от вас можаха да станат професори, академици или дипломати? Почти няма такива. Колко от вас са удостоени с доверието да бъдат „избрани”, като кметове или дори кметски съветници? При последните избори бяха избрани 25 866 общински съветници, 23 959 кметски съветници, 3 953 кмета, а само 209 кмета някакви уж – безпартийни! А знайте, че безпартийните са около 80 % от нашия народ! Когато цифрите говорят и боговете мълчат. Колко от вас можаха да получат солидно образование и специалност каквато желаят? Нали знаете, че някои специалности са монопол на номенклатурата? Затова сега комунистите казват, че опозицията няма образовани и опитни хора, които могат да управляват страната. Това, доколкото е вярно, се дължи на тяхната кадрова политика на наш и не е наш!
Колко от вас са били из лагерите? Колко от вас са преследвани, че ходят на църква, а сега същите тези преследвачи станаха изведнъж едва ли не вярващи?!
Кой след 45-годишно управление докара българския народ до просяшка тояга? Сега няма друга държава в Европа с по-тежко икономическо положение от България.
Драги безпартийни, отговорете си на тези въпроси и тогава решете по съвест за кого ще гласувате; за тези, които 45 години ви третираха като безправна класа, като хора от ІІІ категория, или за тези неопетнените, които ви гарантират Справедливост, демокрация и Сигурност!
Бъдещето на България е във ваши ръце!
Т. ТОДОРОВ


image0 (9K)