Арестуваха двама българи за телефонни измами в Гърция

Задържани са двама мъже, съпричастни към телефонни измами в Гърция, съобщиха от МВР.

Акцията е извършена от служители на главна дирекция „Национална полиция“, на Областната дирекция на МВР в Русе и Велико Търново, и на Окръжния следствен отдел при Русенската окръжна прокуратура, под надзора на районните прокуратури в Русе и Горна Оряховица.

От МВР информират, че на територията на Великотърновска област, в автобус, който пътувал от София за Русе, е задържан 35-годишният куриер от русенското Ново село. Той има множество криминални прояви и е осъждан.

В него са открити мобилни телефони, СИМ карти и около 9000 евро – инкриминирана сума от две телефонни измами в Солун, извършени на 21 и 23 май, допълват от полицията.

Установено е, че мъжът е участвал и в две телефонни измами на територията на България. Едната е извършена на 19 април в Горна Оряховица, във връзка с която е задържан към настоящия момент. Другата е от 2 май в Русе.

Успоредно с това е извършена друга полицейска акция на територията на Ветово, където е задържан 28-годишен, с две криминални регистрации, за когото има данни, че е фактическият извършител на телефонните измами в Гърция.

При претърсване на обитавания от него адрес са открити мобилни телефони, СИМ карти и други вещи, съотносими към престъпната му дейност.

От МВР припомнят, че в рамките на две седмици това е втората голяма операция по линия на противодействието на този вид престъпления. При аналогични действия миналата седмица на територията на Чехия и България, както и на вход на границата ни с Гърция, бяха задържани общо седем мъже, съпричастни към телефонни измами, извършени у нас и в съседна Гърция.

https://www.dnes.bg/ … Натисни СПОДЕЛИ, моля!


image0 (9K)