Архимандрит Дионисий представя днес в РИМ-Стара Загора новата книгата на Ренета Инджова

„Тази книга се яви в опит за изследване на една предишна книга…
Исках да оставя на поколението след мен помагало или наръчник за усвояване на „Уроците на Рали“. Вместо това се роди хрониката на моя род. В движението от корените към цветовете му и обратно, сред съдби, събития и животи в повторение търсех да открия генетичния код на една стогодишна семейна идилия.
Нейния идеал посвещавам на моя (на)род.“ Авторът

На 20 април по време на дванадесетия маратон „Четяща Стара Загора“, Ренета Инджова ще представи мемоарната си книга „Philadelphia Regalis: корени и цвят” в Стара Загора. Това е историята на една стогодишна родова идилия и нейното най-свидно Цвете – Ралица (1978-2014), дъщерята на единствената жена премиер на България Ренета Инджова.

Библиотека „Родина“ и ИК „Кибеа“ Ви канят на 20 април (четвъртък) от 18:00 часа в Регионален исторически музей, IV ниво. Книгата представя отец Дионисий.

Заглавието се състои наполовина от латинското название на билката ралица и наполовина от името на града Филаделфия, на чиято почва Цветето – герой и посвещение на този текст, постига пълния си разцвет.

За книгата ще говори архимандрит Дионисий – канонически избран, уставно утвърден и свещено наречен за Стобийски епископ, който преди точно 15 години е наченал монашеското си житие в Старозагорска епархия. Служил е в нашия град като митрополитски йеродякон през 2002 и 2003 г. и е персонаж, споменаван в книгата.


image0 (9K)