„Барон Мюнхаузен“ и неговите приключения – в Кукления театър неделно

Спектакълът на Старозагорския куклен театър „Барон Мюнхаузен“ очаква малки, големи и още по-големи зрители в неделя от 11 часа.

Спектакълът с подвизите на барон Мюнхаузен търси отговор на въпроса защо човек е склонен да си измисля. „Понякога истините са толкова безпощадни, че човек е склонен да живее в романтичния свят на представите си и бяга от реалността в примамливия свят на онова , което му се струва вероятно“, отгова ря режисъорът на постановката Георги Спасов.

У всеки мъж живее един барон Мюнхаузен – изобретател, герой и джентълмен, убедени са всички, които познават историята на Барона, който далеч не е само приказен герой. Спектакълът на Старозагорския куклен театър е носител на Икар 2007 за най-добър куклен спектакъл и награда „Златен делфин“ за актьорско майсторство на Георги Спасов.

Разграбили първия „Барон Мюнхаузен“ като топъл хляб, далеч по-късно разбрали кой е авторът

Премиерата на „Барон Мюнхаузен“ на старозагорска сцена е на 27 октомври 2006 година. Постановката е съвместна продукция на театъра с “Ателие 313” – София. Драматизацията и режисурата са дело на проф. Славчо Маленов, сценографията – на Силва Бъчварова, Васил Рокоманов, Владимир Джамбазов. В спектакъла участват Георги Спасов и Росица Спасова.

Запознайте се – Карл Фридрих Йероним, барон фон Мюнхаузен

 


image0 (9K)