Баскетболистите на Берое с важен успех при гостуването си на Балкан в Ботевград

Берое постигна изключително ценен успех като гост на Балкан Ботевград с 90:82 в мач от 9-тия кръг на Националната баскетболна лига. Най-резултатен за нашите бе Александър Янев, който изигра най-силния си мач от началото на сезона, записвайки 26 точки. С по 14 завършиха американците Конър Франкамп и Адонис Файлър.

За съжаление, Далин Бачински опита да загрява преди мача, но почувства болки и не успя да вземе участие в срещата. В негово отсъствие като център стартира Станислав Ваклинов, а останалите титуляри бяха Николай Стоянов, Конър Франкамп, Адонис Файлър и Джеймс Уайт. Водеща роля в събитията на паркета традиционно имаха още Александър Янев и капитанът Тихомир Желев.

Двубоят започна равностойно. След като домакините поведоха в средата на частта, наставникът на беройци Любо Минчев взе прекъсване, след което неговите играчи се преобразиха и направиха впечатляваща серия от безответни точки, благодарение на които спечелиха първата част с 26:17. В тези минути нашите осъществиха страхотни атаки, при които на няколко пъти Уайт и Ваклинов забиха зрелищно необезпокоявани в противниковия кош.

Вторите 10 минути продължиха тенденцията за силна игра на Берое и в един момент след тройка на Ники Стоянов заралии излязоха напред с цели 13 точки. Впоследствие преднината на старозагорци продължи да се увеличава и на полувремето резултатът бе разгромен в наша полза – 59:37.

След почивката домакините изравниха играта, но това бе добро дошло за „зелените“ от Стара Загора. Резултатността и за двата тима бе ниска, което даваше възможност на нашите да поддържат комфортна преднина от повече от 20 точки. Третата четвъртина завърши наравно и така 10 минути преди края Берое отново водеше с 22 точки.

В заключителната част на срещата играчите на Берое демонстрираха своята характерна за този сезон слабост да се отпускат в края на мачовете си. Това позволи на Балкан да намали двойно разликата 3 минути преди края. За щастие устремът им бе спрян и в крайна сметка Берое изкова важния успех с 90:82.

С тази победа Берое вече има 6 победи и 2 загуби, с които вече има точка аванс пред Балкан на третото място. В следващия кръг беройци почиват.


image0 (9K)