Берое допусна загуба у дома от Ямбол

Берое загуби домакинството си на Ямбол с 64:75. Старозагорци стартираха силно, но допуснаха спад в играта си през втората четвърт, което на практика отвори пътя на гостите към успеха. Безпощадната стрелба от тройката в заключителните минути направи разликата в крайния резултат между двата тима.

Джийн, Илиев, Ники Стоянов, Роуз и Рейнс влязоха в срещата за Берое. Старозагорци показаха класата си и само за две минути вече водеха с 8:0. Ники Стоянов, Рейнс и Брейди Роуз матираха набързо защитата на Ямбол. Гостите се събудиха след тежкото начало и намалиха изоставането си. Последва обаче нова серия за „зелените“, която качи резултата до 13:5 в тяхна полза. Постепенно тимът от Ямбол изравни играта. С няколко промени гостите намериха противодействие на успешното нападение на беройци. Две минути преди края на частта Ваклинов вкара на два пъти от наказателната линия. В оставщите 120 секунди двата отбора не намериха повече целта. Така Берое спечели частта със 17:11.

За съжалание, силните минути за старозагорци не продължиха и във втората четвърт. За кратко играчите на Берое задържаха преднината си. След третата минута обаче гостите много лесно започнаха да намират коша на домакините. Същевременно в предни позиции играта на старозагорци се разцентрова. При резултат 19:13 в полза на „зелените“ тимът на Ямбол записа серия от 7:0, с която отборът за първи път излезе напред в резултата. Тройка на Ники Стоянов и точна стрелба от двете точки на Роуз отново изведоха старозагорци напред. Не след дълго тимът на Тони Дечев изравни. Берое отново дръпна напред с 4 точки, но само за да допусне нов обрат в заключителните секунди. С 23:16 Ямбол взе частта и поведе в общия резултат с 34:33 на почивката.

Дерик Джийн започна през втората част. Берое първи отбеляза след почивката, но с това се изчерпа позитивният старт за „зелените“, които на свой ред получиха 6 точки от своя опонент. При изоставане с 35:40 Любо Минчев взе прекъсване. Последвалото нападение за беройци се превърна в скоростна атака за гостите, които вече водеха със 7 пункта. Попадения на Павел Маринов и Джийн свалиха от изоставането за домакините. Гостите обаче отново реагираха много силно на оправеното предизвикателство и за кратко качиха актива си на 45 отбевлязани точки срещу 38 допуснати. Берое все пак намери сили да отговори и дори изравни резултата. При 47:47 и последно нападение за частта гостите бяха точни от тройката.

С тройка започна и последната четвърт. Тя отново бе в актива на гостите. След неуспешна атака за старозагорци и нова тройка за Ямбол тимът на Тони Дечев излезе комфортно напред с 9 точки преднина. Характерът на „зелените“ излезе на преден план в тези трудни моменти за отбора. Попадение на Бишъп и тройка на Павел Маринов приближиха беройци до Ямбол. Абсолютната успеваемост за гостите при стрелбата от тройката продължи с пълна сила. Това се оказа силното оръжие за водения от Тони Дечев отбор. За съжаление, авансът на Ямбол набъбна до 10 точки, което приближи значително гостите до крайния успех. До края беройци хвърлиха много сили да се върнат отново в мача, но това не бе достатъчно и така отборът записа третата загуба от началото на сезона, отстъпвайки с 64:75 от Ямбол.


image0 (9K)