Берое допусна обрат в Разград, Лудогорец отново шампион

Берое загуби от Лудогорец с 1:2 в мач от 27 кръг на първенството. Берое бе по-активния отбор през първото полувреме и заслужено излезе напред в резултата в 28-та минута чрез Алиун Фал, който се разписа в трети пореден двубой. Каули успя да изравни в 60-та минута, а само две минути след това Чибота даде преднина за домакините. До края на мача Берое се опита да стигне до равенството и имаше своите положения, но така и не успя да изравни.
Домакините организираха опасна атака във 2-та минута, когато Сисиньо се опита да намери Марселиньо в пеналта, но Конте успя да изпревари противника.

Около 10-та минута „Берое“ стигна до два удара от дистанция чрез Октавио и Макоута, но и в двата случая топката не застраши по никакъв начин Стоянов.

В 14-та минута Минчев центрира от корнер, а Туба засече топката с глава, но ударът му мина на метър от гредата.

Иван Минчев отправи удар от около 25 м в 16-та минута, но не намери целта.

Три минути след това домакините организираха бърза атака, при която топката стигна до Чибота, а той шутира в движение, но Перниш улови без проблем.
В 23-та минута Каули предостави за Анисе, който отправи силен удар от около 20 м, но Перниш спаси.
Берое откри резултата в 28-та минута, когато Алиун Фал успя да се пребори за топката в наказателното поле и я прати в мрежата с удар от малък ъгъл – 0:1. Стив Фуртадо изпрати дългата топка в пеналта, а там Фал се справи с Терзиев.
В 52-та минута Сисиньо предостави за Чибота, който стреля от въздуха, но не намери целта.

Шест минути след това се стигна до сериозна опасност пред Перниш. Топката бе центрирана от корнер, Чибота игра с глава, топката срещна гредата и тупна пред вратата, където Кешеру бе изпреварен в последния момент от Мезаг и не успя да шутира.
Минута след това обаче Вандерсон намери Каули, който овладя топката пред наказателното поле и я прати в мрежата с плътен удар по земя – 1:1
Само две минути след това домакините напълно обърнаха развоя на срещата, след като Чибота направи самостоятелен пробив, навлезе в наказателното поле и прати топката в мрежата – 2:1


image0 (9K)