Берое загуби домакинството си на Академик (Пловдив)

Берое загуби домакинството си на Академик (Пловдив) с 68:93. Николай Стоянов и Станислав Ваклинов отново не бяха на разположение на старши треньора Любо Минчев. Късата ротация отново даде отражение в хода на срещата, което позволи на пловдивчани да се поздравят петия си успех над Берое от началото на сезона.

Преди срещата бе променен главният арбитър на двубоя. Венцислав Великов, който трябваше да ръководи срещата, бе заменен от Калоян Костов. Причината за тази рокада бе наложена карантина на Великов. Симеон Илиев, Джими Гавин, Кей Джей, Павел Маринов и Рейнс стартираха за старозагорци. След откриващ кош за гостите Симеон Илиев с тройка прати Берое напред. Двата тима вкарваха кош за кош, като преследването продължи до 7:8. След това организацията в играта на „зелените“ се загуби и пловдивчани отвориха мини серия от 7:0. Берое все пак сложи край на нулевия си период, но Академик продължи да доминираха и в крайна сметка спечели частта, отваряйки двуцифрен аванс – 15:26.

Три минути след началото на втората част тимът от Пловдив направи преднината си убедителна – 17:34. Старозагорци опитваха да спрат нападението на Академик и да намерят организация в нападение, но изоставането им продължи и пет минути преди почивката изоставаха с 21:40. До края на частта старозагорци успяха да противодействат и намалиха пасива си на 14 пункта – 30:44.

За съжаление, както се случва в последните няколко двубоя на Берое, липсата на ключови играчи става осезаема във втората част на двубоя. Така се случи и днес. В третата част „зелените“ натрупаха още няколко точки към своя пасив. Павел Маринов, Брейди Роуз, Кей Джей и Рейнс се разписаха за старозагорци, отбелязвайки 16 точки. Срещу това обаче Академик отговори с 23 в своя полза и посрещна последните минути с преднина от 46:67. Беройци загубиха и центъра си Симеон Илиев, който излезе за 5 нарушения.

Картината на игрището в спортна зала „Стара Загора“ през последната четвърт не се промени значително. Дамян Минков, Младен Георгиев и Михаил КОмбаков се появиха в игра за старозагорци. Финалната сирена дойде при крайното 68:93.


image0 (9K)