„Берое“ загуби от „Черно море“ във Варна

„Берое“ загуби от „Черно море“ с 2:1 като гост в двубой от 19 кръг на първенството. Домакините откриха резултата в 22-та минута чрез Зе Гомес, а Родриго Енрике удвои в 51-та след изпълнение на дузпа. Октавио върна едно попадение в 74-та минута, но до края на срещата „Берое“ не успя да промени резултата.

Домакините първи стигнаха до опасност. В 5-та минута на мача Гомес овладя топката на границата на пеналта и стреля, но Ганев успя да избие в корнер. След изпълнението му играч на „Черно море“ отправи удар с глава, но Хасани изби.
Илиан Илиев центрира от пряк свободен удар в 12-та минута, а Дробаров стреля с глава. Ганев обаче отново се намеси блестящо и изби в корнер.

Цветков отправи удар от дистанция в 21-та минута, но Дюлгеров улови.

Домакините излязоха напред в резултата в ответната атака. Родриго проби по фланга и центрира в наказателното поле, където Гомес засече и прати топката в мрежата за 1:0

Лебон намери Камбуров пред наказателното поле в 23-та минута. Нападателят се обърна и стреля, но Дюлгеров улови.
В 29-та минута Камбуров се пребори за топката и намери Лебон в пеналта, който финтира бранител и стреля от малък ъгъл, но вратарят на домакините се намеси.
В 44-та минута Фуртадо центрира в наказателното поле, а там Макоута пробва задна ножица. Топката обаче не намери очертанията на вратата.

Домакините получиха право да изпълнят дузпа в 50-та минута, когато Илиев навлезе в пеналта и падна след съприкосновение с Цветков.

Зад топката застана Родриго Енрике, който успя да преодолее Ганев и увеличи преднината на „Черно море“ – 2:0
Цветков центрира в 54-та минута, а Камбуров свали за Макоута, който стреля от въздуха, но стражът на домакините успя да спаси.

„Берое“ притисна съперника в следващите минути и на няколко пъти играчи на старозагорци навлизаха опасно в наказателното поле. До опасен удар към вратата обаче не се стигна.

В 64-та минута Гомес овладя на границата на пеналта и стреля от воле, но Ганев спаси.

В ответната атака Фуртадо предостави за Макоута, но ударът му мина над вратата.

Алиун Фал се пребори за топката и центрира опасно на втора греда. Там Дюлгеров изпревари Камбуров, но изби в краката на Лебон. Французинът обаче прати топката над вратата.

„Берое“ намали резултата в 74-та минута. Али центрира в наказателното поле, където Фал стреля с глава, а топката срещна гредата и се върна към терена. Там Октавио добави отново с глава и прати топката в мрежата – 2:1.

В 77-та минута Октавио прати топката в наказателното поле, където Камбуров засече с глава, но топката мина на сантиметри от гредата.

„Берое“ притисна съперника и на няколко пъти се стигна до сериозни разбърквания в наказателното поле, но не и до опасен удар.

В последната минута Минчев изпълни отличен ъглов удар, а Мезаг засече с глава, но топката мина на сантиметри от гредата.


image0 (9K)