Берое и Ботев излизат в битката за Тракия под дъжда в Стара Загора

Берое посреща днес от 12:30 часа Ботев Пловдив в поредното дерби на битката за Тракия, което е от програмата на 16-ия кръг в efbet Лига. Старозагорци се движат на шестата позиция във временното класиране с 21 точки, докато гостите са 11-ти с 14.

В предишния кръг заралии спечелиха с 2:1 над Левски, докато „канарчетата“ удължиха негативната си серия без победа, губейки с 0:3 от ЦСКА у дома. Първият мач между двата отбора през сезона завърши 3:3, но днес Берое излиза като изявен фаворит предвид игровата криза на съперника.

Наставникът на Берое Димитър Димитров няма да разчита на контузените Перниш, Охене и Апостолов. В състава му няма контузени.

Временният треньор на Ботев Пловдив Стефан Стоянов има сериозни проблеми, тъй като извън групата поради контузии са звездата Тодор Неделев и водещият реализатор през кампанията Атанас Илиев. В игра се завръща Мишел Еспиноса.

В историята между двата тима Берое има сериозно домакинско предимство, като в 58 срещи в Стара Загора е спечелил в 29 от случаите, 15 пъти се е стигнало до реми, а загубите са девет.


image0 (9K)