Берое наказа ЦСКА – София под дъжда в Стара Загора

Берое победи с 1:0 ЦСКА – София в двубой от 22-ия кръг на efbet Лига на стадиона под Аязмото под непрекъснат дъжд и тежък терен.
Мартин Камбуров от дузпа донесе успеха на беройци в края на мача. Това бе 250 – то попадение за голаджията, а треньорът на заралии Димитър Димитов постигна 250-та победа в елита. Това бе 12-та победа за Берое срещу армейците в сблъсъка между двата отбора.

Двата тима влязоха предпазливо в срещата и изчакваха своя момент. В 9-ата минута Гаюс Макута отправи първия точен удар в мача, но Густаво Бусато се справи без проблем.

В 17-ата минута Греъм Кери и Адалберто Пеняранда комбинираха добре по левия фланг, но Георги Ангелов се намеси решително и изби топката в последния момент. Натискът на гостите от София продължи и само две минути по-късно Кери затрудни максимално Генадий Ганев с изпълнение от пряк свободен удар. Стражът отрази, но не успя да избие по най-добрия начин и позволи добавка на противника, при която обаче не последва нищо опасно.
Втората част стартира с повече здрави индивидуални единоборства, отколкото с голови възможности. В 66-ата минута Греъм Кери стреля от пряк свободен удар право в ъгъла на Генадий Ганев, който реагира добре и отрази.

В 75-ата минута дойде страхотна възможност за гостите, която обаче отново бе пропиляна. Енрике финтира противников съпреник и подаде към Тиаго, който отклони за Греъм Кери, но ирландецът не успя да нанесе удар.

В 36-ата минута беройци получиха правото да изпълняват пряк свободен удар след нарушение срещу Стив Фуртадо. Именно той изпълни свободния удар, но центрира право на главата на Амос Юга.

В края на първата част старозагорци пропиляха добра възможност за откриване на резултата. Стив Фуртадо центрира към наказателното поле, където Мартин Камбуров остави топката за Джуниет Али, който обаче стреля твърде неточно.
Берое получи право да изпълни дузпа пет минути преди края на мача. Конте изведе Фал в наказателното поле, а там Бусато събори нападателя.

Зад топката застана Мартин Камбуров, който безапелационно прати топката в мрежата – 1:0 и гол номер 250 за нападателя в елита.

Дълбоко в добавеното време силен удар на Тиаго от гостите от 20 метра беше спасен с вещина от вратаря Ганев.


image0 (9K)