„Берое“ не успя да победи резервите на „Лудогорец“

„Берое“ стигна само до 1:1 в Стара Загора срещу осигурилия си седма поредна шампионска титла „Лудогорец“ и остана с минимални надежди за крласиране в Лига Европа.

[ad id=“225664″]

Възпитаниците на Александър Томаш не се възползваха от загубата на „Левски“ с 2:3 от ЦСКА-София по същото време и останаха на 2 точки от третото място, което заемат „сините“ преди последния кръг, в който „Берое“ гостува на „червнените“ в София, а „Левски“ пътува за Стара Загора за мач срещу аутсайдера „Верея“, в който се нуждае от равенство, за да си гарантира бронзовите медали, а с това и бараж за Лига Европа.

[ad id=“263680″]

Старши треньорът на разградчани Димитър Димитров даде възможност за изява основно на резерви и юноши, но те се представиха добре и създадоха доста проблеми на домакините.

В 27-ата минута 17-годишният Доминик Янков след самостоятелен пробив навлезе в наказателното полае и шутира пред куп от играчи, но Душан Перниш изби с крак. Това беше едно от малкото положения преди почивката.

[ad id=“236993″]

През втората част „Лудогорец“ започна по-активно. В 62-ата минута Георги Терзиев засече над гредата центриране от корнер, а малко по-късно след лошо изчистване на Георги Динков топката попадна в краката на Янков, който стреля силно от десетина метра, но в напречната греда.

В 65-ата минута гостите поведоха. Денислав Александров беше изведен в ляво в пеналта и с прецизен удар в далечния ъгъл не даде шансове на Перниш.

[ad id=“236999″]

Две минути по-късно „Берое“ изравни. Борислав Цонев изведе резервата Серджиу Негруц в ляво в наказателното поле, румънецът пусна пас към Камбуров, който отблизо засече в мрежата за 1:1.

До края двата тима не успяха да създадат съществени ситуации и двубоят завърши без победител.


image0 (9K)